Nieuws Buitenland

Flow Traders profiteert van volatiliteit financiele markten

Vrijdag 13 november 2015 08:13 Door Levien de Feijter
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Flow Traders (FLOW.AE) heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van volatiliteit op financiele markten zoals de sterke bewegingen op de Chinese aandelenbeurzen, terwijl de markt voor Exchange Traded Products (ETP's) bleef groeien.
De hogesnelheidshandelaar zag de handelsinkomsten stijgen met 32% ten opzichte van het tweede kwartaal tot EUR92,8 miljoen. De stijging is "het resultaat van verbeteringen in onze prijzen en infrastructuur, de sterke groei in de onderliggende markt, en werd verder versterkt door bepaalde periodes van hoge volatiliteit op de markten", zei co-CEO Sjoerd Rietberg vrijdag over de prestaties in het afgelopen kwartaal.
De sterke dalingen op de Chinese aandelenbeurzen aan het begin van juli en de volatiliteit op de markten voor grondstoffen, valuta en aandelen van 24 augustus zorgen voor extra handel gedurende de periode. Wereldwijd namen de verhandelde volumes in ETP's volgens Flow Trader met 20% toe ten opzichte van het tweede kwartaal.
"In het derde kwartaal bleef de ETP markt instromen zien van alle beleggingscategorieen, waaronder aandelen, grondstoffen, valuta en vastrentende waarden", zei co-CEO Dennis Dijkstra.
De aangepaste nettowinst steeg 29% tot EUR37,9 miljoen versus het voorgaande kwartaal. Per aandeel kwam de winst uit op EUR0,81.
Het bedrijf, dat in juli een beursnotering kreeg aan Euronext Amsterdam, betaalde een interim dividend uit van EUR0,50 per aandeel.
Het aandeel is donderdag gesloten op EUR35,60.

Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
November 13, 2015 02:13 ET (07:13 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed