Nieuws Buitenland

Beursblik: succesvolle herfinanciering Altice

Dinsdag 19 april 2016 10:19 Belangstelling voor uitgifte bevestigt volgens Bryan Garnier vertrouwen in kabelaar.

Altice International heeft een positieve stap gezet met de voorbeurs aangekondigde herfinanciering, omdat het de looptijd van de schuld verlengt zonder extra kosten en daarmee het vertrouwen van de high yield-obligatiemarkt in de Franse kabelaar wordt bevestigd. Dit stelden analisten van Bryan Garnier dinsdag.
Voor een door Altice uitgegeven tienjarige obligatie met een coupon van 7,5 procent was de belangstelling dusdanig groot dat de kabelaar het bedrag verhoogde van 2,25 miljard naar 2,75 miljard dollar. De looptijd van de schulden van Altice International neemt door de nieuwe obligatielening toe van 6,0 tot 7,7 jaar.
De langere looptijd biedt het Franse concern genoeg tijd om synergieën uit overnames te realiseren en de kasstroom te vergroten, stelde analist Thomas Coudry. Tegelijkertijd blijft de deur openstaan voor versnelde aflossingen of herfinancieringen tegen gunstigere tarieven in de toekomst.
De schuld van Altice bedroeg eind vorig jaar in totaal 35,6 miljard euro, waarvan 7,8 miljard euro bij Altice International, meldde de analist. Daarvan moest 1,6 miljard euro worden afgelost in 2019. Door de herfinanciering is dit evenwel van tafel en hoeft de kabelaar pas in 2022 weer af te lossen, terwijl de gemiddelde rentekosten 6 procent blijven.
Bryan Garnier heeft een koopaanbeveling op Altice met een koersdoel van 16,30 euro. Het aandeel Altice noteerde dinsdagochtend 1,1 procent hoger op 14,43 euro in een groene AEX.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
April 19, 2016 04:19 ET (08:19 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed