Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

Dinsdag 19 april 2016 13:28 Amerikaanse beurs richt zich op kwartaalcijfers.

De Amerikaanse futures wezen dinsdag op een hogere opening voor Wall Street. De futures voor de Dow Jones index noteerden rond de klok van één uur 0,3 procent hoger, de S&P 500 futures stegen 0,5 procent en de Nasdaq-futures stegen zelfs 0,7 procent.
Nour Al-Hammoury, marktstrateeg van ADS Securities wees op het herstel van de olieprijs. "Dit herstel kan te maken hebben met een groeiend optimisme dat er in juni alsnog een deal wordt bereikt over het bevriezen van de productie. Maar de rally van vandaag in aandelen en grondstoffen, en ook zeker in goud en zilver doen bij beleggers ook de alarmbellen rinkelen", waarschuwde de marktstrateeg. "Of aandelen verliezen straks weer stoom en grondstoffen blijven stijgen, of grondstoffen geven hun winsten op en aandelen blijven stijgen", schetste de marktvorser.
Olie was dinsdag duurder. De prijs voor een vat Brent noteerde rond één uur 1,5 procent hoger op 43,42 dollar, terwijl voor een vat WTI 1,6 procent meer werd betaald op 40,40 dollar.
De euro/dollar noteerde licht hoger op 1,1333.
De macro-economische agenda is vandaag net als maandag weinig gevuld. Een uur voor opening verschijnt een publicatie over de woningbouw en de bouwvergunningen in de maand maart.

Bedrijfsnieuws

Maandag na de slotbel op Wall Street kwamen IBM en Netflix met cijfers. In het geval van 'Big Blue' vielen die tegen want de techreus boekte minder winst en omzet in het eerste kwartaal. De outlook werd wel gehandhaafd.
Netflix zag de operationele winst in het eerste kwartaal afnemen, maar het aantal abonnees groeide harder dan de markt had voorzien.
In de elektronische handel op Wall Street noteerde IBM 4,6 procent lager terwijl Netflix 8,3 procent daalde.
Johnson & Johnson rapporteerde voor de openingsbel een licht hogere omzet terwijl de winst fractioneel daalde. De omzet- en winstverwachtingen werden wel verhoogd, waarop het aandeel 1,0 procent steeg.
Yum Brands noteerde in de elektronische voorbeurshandel 0,5 procent in de plus. Volgens Bloomberg zou een Chinees consortium de Chinese activiteiten willen kopen van de uitbater van Kentucky Fried Chicken en Pizzahut restaurants.
Nog voor de openingsbel in New York komt Goldman Sachs met kwartaalcijfers. Intel en Yahoo! doen dat na het slot van Wal Street. Beleggers zullen bij Yahoo! vooral benieuwd zijn naar de stand van zaken rondom de eventuele verkoop van de internetactiviteiten.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent hoger op 2.094,34 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent op liefst 18.004,16 punten en technologiebeurs Nasdaq dikte 0,4 procent aan op 4.960,02 punten.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
April 19, 2016 07:28 ET (11:28 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed