Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit hoger

Vrijdag 22 april 2016 21:08 Olie profiteert van hogere vraag naar grondstoffen.

De olieprijs is vrijdag hoger gesloten. De future voor levering van een vat West Texas Intermediate in juni steeg op de New York Mercantile Exchange 1,3 procent op 43,73 dollar.
Volgens handelaren en analisten blijven grondstoffen, waaronder olie, momenteel populair vanwege de verwachting dat het overaanbod later dit jaar zal afnemen. In de laatste twee maanden is de olieprijs ongeveer 65 procent gestegen. Sommige marktdeelnemers hadden verwacht dat de olieprijs deze week zou dalen, nadat olieproducenten gedurende het weekend er niet in waren geslaagd om een bevriezing van de productie overeen te komen.
Er waren vrijdag weinig veranderingen ten opzichte van de voorgaande dagen om de prijzen omhoog te duwen. Kenners wezen echter op het breed gedragen momentum dat momenteel in de grondstoffen sector overheerst. "Het sentiment op de grondstoffenmarkten is duidelijk positief omgeslagen", schreef Jeffrey Currie van Goldman Sachs in een rapport. Maar "we geloven niet dat er een fundamentele basiswijziging heeft plaatsgevonden", voegde Currie hier aan toe. Goldman Sachs verwacht dat fundamentele verbeteringen pas vanaf het derde kwartaal zullen optreden.
Grondstoffen profiteerden vrijdag van nieuws dat in China nieuwe belastinghervormingen worden aangekondigd, zei grondstoffen specialist Bart Melek van TD Securities. Volgens velen zouden deze hervormingen positief moeten zijn voor de economische groei in China. Het land is de op één na grootste consument van olie ter wereld.
Baker Hughes maakte vrijdag bekend dat het aantal actieve boorplatforms in de afgelopen week met acht is afgenomen tot 343. Het is de vijfde opeenvolgende week dat er sprake is van een daling. Na bekendmaking van deze data liep de olieprijs verder op.
Op weekbasis steeg de WTI olieprijs met ruim 8 procent.

Door ABM Financial News; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ABM Financial News

(END) Dow Jones Newswires
April 22, 2016 15:08 ET (19:08 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed