Nieuws Buitenland

Resultaten Altice onder druk

Dinsdag 9 augustus 2016 07:42 Analisten waren vooraf te somber gestemd.
Altice heeft in het tweede kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar deed het desalniettemin beter dan analisten hadden voorzien. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Franse kabelaar met een notering op het Damrak.
CEO Michel Combes zei in een toelichting dat Altice "opnieuw een commerciële uitdaging" in Frankrijk kende. "Maar we zijn vol vertrouwen dat de omzet en de aangepaste EBITDA trends zullen blijven verbeteren".
Over Amerika zei de topman "erg enthousiast" te zijn over de huidig prestaties en vooruitzichten voor zowel Suddenlink als Optimum, terwijl Altice in Portugal erg sterke groei boekte.
Altice blijft werken aan de doelstellingen op het vlak van efficiency die het zichzelf stelde.
De omzet van Altice daalde met 2,6 procent op jaarbasis naar 5.828 miljoen euro. Hier was door analisten gerekend op een omzetdaling naar 5.764 miljoen euro. Vooral op de Franse thuismarkt had Altice het lastig en nam de omzet af met 4,3 procent tot 2.781 miljoen euro.
Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) stond ook onder druk. Deze daalde met 2,7 procent op jaarbasis naar 2.265 miljoen euro, waar analisten hadden voorzien dat dit 2.143 miljoen euro zou zijn. De EBITDA-marge steeg evenwel met 2,0 procentpunt naar 38,9 procent.
In het afgelopen kwartaal genereerde Altice een vrije kasstroom van 1.157 miljoen, een afname van 7,6 procent. Deze daling schreef de kabelaar toe aan een versnelling van de investeringen en een eenmalige betaling met betrekking tot een samenwerking in Israel.
Altice herhaalde de eerder dit jaar voor 2016 afgegeven outlook. Dit betekent een aantrekkende omzettrend en een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat van circa 5 procent op jaarbasis. Door een versnelling van de investeringen zal de operationele vrije kasstroom vermoedelijk vlak tot licht lager uitvallen dan in 2015.
Het aandeel Altice sloot maandag 0,8 procent lager op 13,05 euro.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 09, 2016 01:42 ET (05:42 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed