Nieuws Buitenland

Wall Street richting hogere opening

Maandag 10 oktober 2016 13:09 Rustige handelsdag in verschiet vanwege Columbus Day.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerde rond de klok van één uur tot 0,3 procent hoger.
Afgelopen vrijdag sloot Wall Street lager, onder invloed van een tegenvallend banenrapport. Aandelenmarkten in Europa noteerden maandag licht hoger en in Azië waren de belangrijke beurzen in Japan en Hong Kong gesloten. In Amerika wordt Columbus Day gevierd, maar zijn de financiële markten wel geopend.
Beleggers verteren vandaag ook het tweede debat tussen presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. "Het presidentsdebat van afgelopen nacht heeft wellicht het electoraat niet de richting gegeven die gezocht werd, maar kijkend naar de financiële markten dan lijkt het weer een winst voor Clinton te zijn geweest", zei Paul Webb van ADS Securities.
Deze week zal ook nieuws omtrent de centrale bank van Amerika weer nauwlettend gevolgd worden. Vice-voorzitter Stanley Fischer van de Amerikaanse Federal Reserve zei in het weekend dat de keuze van de Amerikaanse Federal Reserve om tijdens de laatste beleidsvergadering in september de rente ongemoeid te laten, een "close call" was en geen teken van "gebrek aan vertrouwen in de economie".
Vrijdag houdt voorzitter Janet Yellen van de Fed een toespraak over de ontwikkeling van de economie. Woensdag worden de notulen van de laatste bijeenkomst van het stelsel van centrale banken bekendgemaakt.
"Deze kunnen een beeld geven van hoe ver de meningen binnen de Fed uiteenlopen. Drie Fed-leden stemden in september al voor een renteverhoging. De arbeidsmarkt is voor de inschatting van een geschikt renteniveau een belangrijke indicator", zei beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers in een vooruitblik.
Olie noteerde lager. Een november-future West Texas Intermediate verloor 0,4 procent op 49,63, dollar, terwijl een december-future Brent ook 0,1 procent lager noteerde op 51,86 dollar. Rusland gaf vrijdag aan zich niet te zullen committeren aan een productiedeal met oliekartel OPEC, dat op 30 november verder vergadert over het productieplafond. Deze week vindt er een groot energiecongres in Turkije plaats, waar veel producerende landen elkaar zullen ontmoeten.
De euro/dollar noteerde maandag op 1,1168. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1172 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1151 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Deze week opent Alcoa de boeken over het afgelopen kwartaal, wat traditiegetrouw de aftrap van het cijferseizoen markeert. De aluminiumfabrikant maakt dinsdag voor opening van de markten resultaten bekend. Het is de laatste keer dat dit gebeurt als één bedijf, want Alcoa is van plan om zich op te splitsen.
Noble Group maakte bekend voor rui, 1 miljard dollar zijn Amerikaanse energie activiteiten aan Calpine Corp te verkopen.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent lager, de Dow Jones index verloor 0,2 procent en de Nasdaq daalde 0,3 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 10, 2016 07:09 ET (11:09 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed