Nieuws Buitenland

Omzet Fagron licht omlaag

Woensdag 12 oktober 2016 07:33 Outlook herhaald, substantiele afboeking aan einde 2016.
(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het derde kwartaal, tegen de verwachting in, een iets lagere omzet geboekt. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van de magistrale bereider.
"De steriele FSPS-activiteiten in de Verenigde Staten en de activiteiten in Zuid Amerika en Rest of World hebben zich positief ontwikkeld in het afgelopen kwartaal. De omzet in Europa bleef onder het niveau van het bijzonder sterke derde kwartaal van 2015", aldus CEO Hans Stols in een toelichting op de kwartaalupdate.
In het derde kwartaal boekte Fagron een 1,1 procent lagere omzet van 103,4 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen nam de omzet met 2,7 procent af.
Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een omzet van 107,3 miljoen euro, bijna drie procent meer dan de 104,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2015.
Aan de omzet droeg HL Technology slechts 1,5 miljoen euro bij. Onlangs startte Fagron een strategische herziening van deze activiteiten en zodra deze is afgerond zal de onderneming de markt informeren.
Met 51,3 miljoen euro droeg de tak Essentials het meeste bij. Analisten rekenden hier vooraf op 54,5 miljoen euro.
Bij Specialty Pharma Services was de omzet op jaarbasis onveranderd op 36,9 miljoen euro en bij de divisie Trademarks lagen de verkopen bijna 10 procent hoger op 13,7 miljoen euro.
In de Verenigde Staten werd de omzet van Fagron Essentials en Fagron Trademarks negatief beïnvloed door de effecten van de gewijzigde vergoedingsytematiek en het opgestarte proces om Freedom Pharmaceuticals en Fagron Inc. te integreren en te centraliseren in Minneapolis.
De validatie van de producten voor de nieuwe faciliteit in Wichita verloopt volgens Fagron volgens plan. Naar verwachting zal de faciliteit in Wichita begin 2017 alle benodigde licenties hebben ontvangen en de validatieprocessen hebben afgerond, voegde de magistrale bereider daaraan toe.
Drie kwartalen
Na negen maanden zat Fagron op een omzet van 313,6 miljoen euro, 2,5 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten mikten na drie kwartalen op een omzet van 317,7 miljoen euro. Deze daling was vooral te danken aan de omzetkrimp bij Essentials.
Outlook
Fagron herhaalde, zoals ING voorspelde, de outlook voor heel 2016. De magistrale bereider verwacht dit jaar een omzet te genereren van tenminste 415 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 85 miljoen tot 95 miljoen euro.
De negatieve impact die de gewijzigde vergoedingssystematiek ook in het derde kwartaal van 2016 had op de omzet en winstgevendheid van Freedom Pharmaceuticals in de Verenigde Staten, is volgens Fagron structureel en zal ten tijde van de impairment test in december 2016 resulteren in een "substantiële afboeking van goodwill".
Dinsdag sloot het aandeel Fagron 1,8 procent lager op 10,14 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 12, 2016 01:33 ET (05:33 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed