Nieuws Buitenland

Wall Street richting hoger slot

Woensdag 19 oktober 2016 22:24 Hogere olieprijzen bieden steun.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, geholpen door een stijging van de olieprijzen. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 2.144,29 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 18.202,69 punten en de Nasdaq dikte 0,1 procent aan op 5.246,41 punten.
Behalve bedrijfscijfers ging de aandacht ook uit naar de publicatie van het Beige Book. Verder zullen de markten het presidentsdebat dat in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvindt nauwgezet gaan volgen.
Uit het Beige Book kwam hetzelfde beeld over de Amerikaanse economie naar voren als uit de zogenoemde harde cijfers. Volgens de publicatie met anekdotes bleef de sterke dollar op de export wegen. Ook was er sprake van een stijging van de detailhandelsbestedingen, een groeiende vraag naar diensten, een groeiende vastgoedmarkt en stabiliteit in de geplaagde olie- en gassector.
Olie werd duurder. Een november future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,6 procent tot 51,36 dollar. Een december future op een vat Brent won 1,9 procent op 52,50 dollar.
Eerder sloot de prijs voor een vat WTI olie met 2,6 procent op het hoogste niveau van de laatste vijftien maanden.
De olieprijzen kregen steun van een onverwacht daling van de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week. Uit het wekelijkse gepubliceerde rapport bleek dat de voorraden met 5,2 miljoen vaten waren gedaald. Analisten gepolst door S&P Global Platts hadden juist gerekend op een stijging met 2,5 miljoen vaten olie.
De euro/dollar noteerde op 1,0971. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0998 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0979 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Intel ging 5,9 procent onderuit in reactie op wat door beleggers als een toch wel teleurstellende outlook voor het vierde kwartaal werd beschouwd. Hoewel de chipmaker in het derde kwartaal leek te kunnen profiteren van een aantrekkende PC markt, is het volgens analist Bill Kreher van vermogensbeheerder Edward Jones nog maar de vraag of dit herstel doorzet.
Morgan Stanley boekte in het derde kwartaal net als grote sectorgenoten in Amerika een hogere winst en omzet dan verwacht. De winst per aandeel kwam uit op 0,81 dollar, waar geraadpleegde analisten een winst per aandeel van 0,63 dollar voorzagen. De omzet van circa 8,9 miljard dollar was ook ruim meer dan de 8,1 miljard dollar waarop de analisten rekenden. Het aandeel Morgan Stanley won 1,9 procent.
Halliburton zag de omzet in het derde kwartaal afnemen van 5,6 miljard naar 3,8 miljard dollar. Op kwartaalbasis was sprake van een vrijwel vlakke omzet. Op operationeel vlak werd een winst behaald van 128 miljoen dollar en dat was een verbetering ten opzichte van de winst van 43 miljoen dollar die vorig jaar werd behaald en het verlies van 3,9 miljard dollar dat eind tweede kwartaal in de boeken stond. De koers steeg 4,3 procent.
Abbott Laboratories boekte in het afgelopen kwartaal op jaarbasis een hogere omzet, maar de opbrengsten werden wel gedrukt door negatieve wisselkoerseffecten. Onder de streep resteerde een verlies van 0,24 dollar per aandeel, maar dit had vooral te maken met een aanpassing van 0,66 dollar per aandeel vanwege de investering in het aandelenkapitaal van sectorgenoot Mylan. De outlook werd woensdag aangescherpt. Het aandeel zakte 2,8 procent.
Yahoo boekte in het derde kwartaal meer omzet en winst, meldde het concern dinsdagavond nabeurs. Daarnaast gaf het internetbedrijf, dat naar verwachting wordt overgenomen door Verizon, aan dat men het vertrouwen van beleggers wil terugwinnen, nadat onlangs een groot hackschandaal uit 2014 aan het licht kwam, en waarbij miljoenen gebruikersnamen werden ontvreemd. De koers van het aandeel Yahoo ging 2,5 procent omhoog.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 19, 2016 16:24 ET (20:24 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed