Nieuws Buitenland

Roche ziet omzet oplopen

Donderdag 20 oktober 2016 07:48 Outlook voor 2016 bevestigd.
(ABM FN-Dow Jones) Roche Holding heeft in de eerste negen maanden van 2016 een hogere omzet behaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit maakte de Zwitserse biofarmaceutische onderneming donderdag bekend in een trading update.
De omzet steeg met 4 procent gerekend tegen constante wisselkoersen, van 35.525 miljoen naar 37.505 miljoen Zwitserse frank. Uitgedrukt in de eigen valuta steeg de omzet met 6 procent op jaarbasis.
Tegen constante wisselkoersen liep de omzet in het derde kwartaal van dit jaar met 3 procent op.
De opbrengsten bij de naar omzet gemeten belangrijkste divisies, Pharmaceuticals en Diagnostics stegen allebei, met respectievelijk 4 en 7 procent. Verder was er volgens Roche in alle regio's sprake van groei.
CEO Severin Schwan gaf donderdag aan dat "nieuwe producten gezorgd hebben voor groei in beide divisies. Onze pijplijn ontwikkelt zich goed. Ik verwacht dat we onze doelstelling voor dit jaar halen", aldus de topman.
Outlook gehandhaafd
Het concern uit Bazel bevestigde de verwachtingen voor het volledige boekjaar met een omzetgroei van 0 tot 5 procent bij constante wisselkoersen. De winst per aandeel uit de kernactiviteiten groeit naar verwachting harder dan de omzet, aldus Roche.
Het aandeel Roche sloot woensdag 0,3 procent hoger op 252,00.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 20, 2016 01:48 ET (05:48 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed