Nieuws Buitenland

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel GrandVision

Donderdag 27 oktober 2016 14:02 Koersdoel naar 29,50 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag, na een teleurstellende kwartaalrapportage, het koersdoel voor GrandVision verlaagd van 30,50 naar 29,50 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.
Hoewel GrandVision de omzet in het derde kwartaal met 2,2 procent zag stijgen tot 825 miljoen euro, was dit wel 2,8 procent minder dan de 849 miljoen euro waarop de analisten van de Duitse bank hadden gerekend. De tegenvaller was volgens Deutsche Bank het gevolg van een lager dan voorziene identieke groei van 0,4 procent, waar de analisten hadden gerekend op 3,5 procent.
De zwakke identieke groei was volgens Deutsche Bank het gevolg van zwakte in sommige Europese landen, met name Finland en Italië. In Latijns-Amerika en Azië presteerde de optiekketen volgens de Duitse bank in lijn met de verwachtingen.
GrandVision sprak opnieuw het vertrouwen uit in de eerder afgegeven middellange termijn doelstellingen, met een omzetgroei van tenminste 5 procent, in combinatie met een hoge enkelcijferige groei van het aangepaste bedrijfsresultaat. Deutsche Bank verwacht dat analisten desondanks hun ramingen neerwaarts zullen bijstellen voor 2016. Zelf stelde de bank de omzet en winstverwachtingen voor dit jaar en volgend jaar met 1 tot 3 procent neerwaarts bij.
"Hoewel teleurstellend op identieke basis, zijn we niet al te bezorg over deze groeidip", besloten de analisten van Deutsche Bank.
Het aandeel GrandVision daalde donderdag maar liefst 8,6 procent naar 22,00 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 27, 2016 08:02 ET (12:02 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed