Nieuws Buitenland

Verlies voor dochterbedrijf OCI

Maandag 7 november 2016 16:15 Omzet ook lager ondanks hogere methanolprijzen.
(ABM FN-Dow Jones) OCI Partners heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden, terwijl de omzet ook afnam. Dit maakte het dochterbedrijf van het in Amsterdam genoteerde OCI maandag bekend.
In het kwartaal dat eind september eindigde, bedroeg het verlies 11,7 miljoen dollar. In dezelfde periode van 2015 behaalde OCI Partners nog een winst van 23,1 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde van 46,4 miljoen naar 14,4 miljoen dollar.
De omzet van de beheerder van een kunstmestfabriek in Beamont, dat gelegen is in de Amerikaanse staat Texas, daalde met 37 procent naar 66 miljoen dollar.
Topman Frank Bakker zei dat in de afgelopen maanden de prijzen voor methanol aanzienlijk zijn gestegen. Omdat er sprake is van een vertraging voordat deze prijsverhoging doorwerkt in de omzet vanwege contractuele afspraken met klanten, verwacht Bakker dat deze hogere prijzen pas voor het eerst terug zullen zijn te zien tegen het einde van het vierde kwartaal.
Prijzen voor ammoniak namen daarentegen af gedurende het derde kwartaal. De Amerikaanse markt voor ammoniak blijft volgens OCI Partners zwak vanwege een groot aanbod en een zwakke vraag. De onderneming verwacht dat dit voorlopig zal blijven en wees er op dat ook in november de prijzen onder druk stonden.
Het is vooralsnog onbekend wanneer moederbedrijf OCI resultaten over het derde kwartaal bekend zal maken. OCI bezit circa 80 procent van de aandelen van OCI Partners.
Op een groen Damrak noteerde het aandeel OCI 0,4 procent lager.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 07, 2016 10:15 ET (15:15 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed