Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

Woensdag 23 november 2016 22:22 Weer recordniveaus voor S&P 500 en Dow Jones-index.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent naar 2.204,72 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 19.083,18 punten, maar de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 5.380,68 punten.
Een dag eerder sloten de Dow Jones-index, de S&P 500, de Nasdaq en de Russell 2000 index allemaal op recordniveaus, voor de tweede dag op rij. Nu leek er, voorafgaand aan de viering van Thanksgiving Day, stabilisatie op te treden, maar in het laatste halfuur stegen de koersen weer en de indices opnieuw recordhoogtes, met uitzondering van de Nasdaq.
Uit de bekendmaking woensdag van de notulen over de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve op 1 en 2 november kwam naar voren dat er nog steeds verdeeldheid heerst binnen de centrale bank, maar er werd wel gewezen op de mogelijkheid van een renteverhoging in december.
Eerder werd bekend dat de orders voor duurzame goederen in oktober sterk zijn gestegen, met bijna 5 procent. Dit was vooral het gevolg van een grotere vraag naar passagiersvliegtuigen. Ook bleken steunaanvragen te zijn gestegen, net als het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De verkoop van nieuwe woningen bleek daarentegen in oktober te zijn afgenomen.
Olie noteerde rond het slot in New York licht in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate verloor 0,1 procent op 48,00 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 49,00 dollar.
De dollar werd sterker. "Het tempo van de waardestijging van de Amerikaanse dollar in de laatste twee weken is behoorlijk snel en scherp geweest", zei Christophe Foliot van Edmond de Rothschild Asset Management.
De euro/dollar noteerde op 1,0553. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0640 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0626 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Deere & Company heeft het afgelopen kwartaal opnieuw lagere resultaten geboekt als gevolg van recessie in de landbouw en zwakke markten voor bouwmachines. Toch was het bedrijf uit Illinois tevreden en bleken de resultaten boven de verwachting van de markt. Het aandeel won dik 11 procent.
Eli Lilly daalde daarentegen circa 10,5 procent na de bekendmaking dat een laatste fase studie met een potentieel middel tegen de ziekte van Alzheimer niet de gewenste einddoelen heeft bereikt.
Urban Outfitters publiceerde woensdag tegenvallende kwartaalresultaten. De koers verloor maar liefst ruim 12 procent.
HP en Hewlett Packard Enterprise openden ook de boeken een dag eerder na het slot van de handel in New York. Printerfabrikant HP heeft in het fiscale vierde kwartaal een lagere nettowinst op een hogere omzet geboekt. Ook de resultaten voor HP Enterprise waren lager. HP verloor bijna 7 procent en HP Enterprise won krap 3 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 23, 2016 16:22 ET (21:22 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed