Nieuws Buitenland

Rio Tinto stelt investeringen neerwaarts bij

Donderdag 24 november 2016 08:54 Mijnbouwer wil voor 5 miljard dollar aan extra vrije kasstroom genereren.
(ABM FN-Dow Jones) Rio Tinto is van plan dit jaar minder te investeren in projecten, maar intensiveert wel de productiviteit. Dit meldde de Brits-Australische mijnbouwer donderdag voorbeurs.
Rio Tinto, dat zich geconfronteerd ziet met aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, streeft naar het genereren van een extra vrije kasstroom van 5 miljard dollar in de komende vijf jaar. Daarnaast zei de mijnbouwer goed op schema te liggen met het bestaande kostenbesparingsplan ter waarde van 2 miljard dollar, te behalen in 2016 en 2017.
CEO Jean-Sébastien Jacques meldde voorzichtig optimistisch te zijn over China, 's werelds grootste koper van grondstoffen als ijzererts en koper, ondanks het feit dat "hervormingen om de capaciteit in de kolen- en staalsector te verminderen de markt minder voorspelbaar maakt", aldus de topman.
De mijnbouwer verwacht echter dat China de komende jaren de belangrijkste motor voor de vraag naar grondstoffen zal blijven. "De onderliggende Chinese economie presteert goed", aldus Jacques. "Er wordt veel geld in de economie gestoken."
's Werelds op één na grootste mijnbouwer, qua marktkapitalisatie, is van plan om in 2016 minder dan 3,5 miljard dollar te investeren in projecten, een daling van 13 procent ten opzichte van eerdere prognoses, toen het bedrijf meldde circa 4 miljard dollar te zullen besteden.
Rio Tinto handhaafde de prognoses voor zijn kapitaaluitgaven in 2017 en 2018 op respectievelijk 5,0 miljard en 5,5 miljard dollar.
Desinvesteringen leverden in 2016 tot dusver 1,3 miljard dollar op, waarmee het totaal aan desinvesteringen sinds 2013 inmiddels 5,3 miljard dollar bedraagt.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 24, 2016 02:54 ET (07:54 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed