Nieuws Buitenland

Braziliaanse recessie houdt aan

Woensdag 30 november 2016 14:38 Krimp economie iets minder sterk dan verwacht.
(ABM FN-Dow Jones) De recessie van de Braziliaanse economie heeft zich in het derde kwartaal van 2016 voortgezet. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Braziliaanse Instituut voor Geografie en Statistiek.
Het bruto binnenlands product kromp in het afgelopen kwartaal ten opzichte van de drie maanden ervoor met 0,8 procent en met 2,9 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Economen rekenden op een krimp van 0,9 procent op kwartaalbasis.
De Braziliaanse economie krimpt nu al zeven kwartalen op rij, zo bleek uit onderzoek van tien door The Wall Street Journal geraadpleegde economen.
"De Braziliaanse economie beweegt erg langzaam. De absolute prioriteit van bedrijven in Brazilië is om hun kasstroom te beschermen in plaats van het zoeken naar nieuwe investeringen", zei hoofdeconoom Octavio de Barros van Banco Bradesco.
Het investeringsniveau daalde in het afgelopen kwartaal met 3,1 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor en zelfs met 8,4 procent in vergelijking tot een jaar eerder.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
(c)Copyright Dow Jones & Company Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
(END) Dow Jones Newswires
November 30, 2016 08:38 ET (13:38 GMT)

Reacties

  • De erfenis van Dilma Rousseff. In Nederland heeft de sociaal democratie de rijkdom verdeeld (waar nu de rek ook uit is). In Brazilië dacht men dat ook te kunnen. Maar de benodigde rijkdom was er niet. Dus moesten de armen gaan betalen voor hen die niets hebben. De gevolgen zijn rampzalig.

    WijnandH 30 november 2016 14:52:38

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed