*

Nieuws Buitenland

Deutsche Bank schikt voor minder met Amerikaanse autoriteiten - media

maandag 19 december 2016 16:31

Boete valt naar verwachting fors lager uit dan eerder genoemde 14 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank bereikt mogelijk al deze week overeenstemming met het Amerikaanse ministerie van Justitie over een boete vanwege de uitgifte van door hypotheken gedekte obligaties. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van een bron bekend met de situatie.

"Er is een goede kans dat de kwestie van tafel is voor de Kerst", meldde een bron aan het persbureau, toevoegend dat een aankondiging mogelijk woensdag al op stapel staat.

In september werd bekend dat het Amerikaans ministerie van Justitie de bank een boete wilde opleggen van 14 miljard dollar vanwege de verkoop van zogenoemde rommelhypotheken. Deutsche Bank erkende destijds in gesprek te zijn met de Amerikaanse autoriteiten, maar gaf tevens aan een veel lagere boete te voorzien. Goldman Sachs schikte begin dit jaar voor een vergelijkbaar vergrijp voor een bedrag van 5,1 miljard dollar.

De door persbureau Reuters geraadpleegde bron bevestigde dat de Duitse bank naar verwachting "fors minder" dan de eerder geƫiste 14 miljard dollar zal betalen. Deutsche Bank weigerde commentaar te geven.

Het aandeel Deutsche Bank noteerde maandag 3,0 procent lager op 17,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 19, 2016 10:31 ET (15:31 GMT)