*

Nieuws Buitenland

Wall Street richting iets hoger slot

maandag 19 december 2016 21:35

Beleggers houden vizier op nieuwe recordstanden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een kleine winst.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,1 procent naar 2.260,45 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 19.872,71 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 5.454,45 punten.

"Hoewel ik geloof dat de markt een beetje op de zaken vooruit is gelopen, kan het huidige momentum zorgen voor nieuwe recordstanden bij het uitblijven van slecht nieuws", aldus Hussein Sayed van FXTM. De marktanalist noemde de magische grens van 20.000 punten voor de Dow Jones index daarbij "makkelijk haalbaar".

Om de aandelenrally op de lange termijn te rechtvaardigen moeten de winstverwachtingen evenwel overtroffen worden, zo stelde Sayed. "Wall Street analisten beleven moeilijke tijden om de fiscale plannen van Trump te implementeren in de winstverwachtingen en de nieuwe president zal waarschijnlijk zijn beloftes moeten overtreffen om de rally in gang te houden."

Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve deed bij een toespraak aan de Universiteit van Baltimore geen uitspraken over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank.

Met een werkloosheidspercentage van 4,6 procent noemde Yellen de carrièremogelijkheden voor pas-afgestudeerden "zeer goed". De centraal bankier constateerde verder "tekenen" dat de loongroei aantrekt en verwacht dat de vraag naar werknemers met een opleiding aan zal houden.

De macro-economische kalender bevatte enkel de voorlopige inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 54,6 in november naar 53,4 in december.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent op 53,05 dollar, terwijl een februari-future Brent juist 0,5 procent goedkoper werd op 54,91 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0405. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0434 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0444 op de borden.

Dinsdag moeten beleggers het opnieuw stellen met een matig gevulde agenda. Uit de Verenigde Staten komen geen noemenswaardige publicaties, maar in Japan komt de centrale bank met het monetaire besluit en in Duitsland komen cijfers vrij over de producentenprijzen. De Turkse centrale bank komt nog met het rentebesluit.

Bedrijfsnieuws

Lennar wist in het vierde kwartaal meer winst en omzet te behalen. De omzet van de woningbouwer steeg van 3,0 miljard naar 3,4 miljard dollar, wat zich onder aan de streep vertaalde in een nettowinst van 313,5 miljoen dollar, tegenover 281,6 miljoen vorig jaar. Lennar leverde afgelopen kwartaal 8.228 huizen op, een stijging op jaarbasis van 7 procent. Daarbij verkreeg het bedrijf 9 procent meer nieuwe opdrachten voor 6.598 te bouwen huizen met een opdrachtwaarde van in totaal 2,9 miljard dollar. Het aandeel Lennar daalde 0,2 procent.

De Europese Commissie publiceerde een uitgebreid document over de belastingverordening van 13 miljard euro die de techreus moet terugbetalen aan Ierland. Het aandeel Apple steeg 0,7 procent.

Het aandeel Walt Disney won 1,3 procent. De nieuwste bioscoopfilm van het entertainmentconcern, Rogue One: A Star Wars Story, bracht tijdens zijn openingsweekend in Noord-Amerika al 155 miljoen dollar op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 19, 2016 15:35 ET (20:35 GMT)