Nieuws Buitenland

Lloyds koopt Brits creditcardbedrijf Bank of America

Dinsdag 20 december 2016 12:21 Britse bank wil groeien in consumentenkrediet.
(ABM FN-Dow Jones) Lloyds Banking Group neemt het creditcardbedrijf MBNA Ltd. over van Bank of America voor 1,9 miljard Britse pond. Dit maakte de Britse bank dinsdag bekend.
Het is de eerste grote overname van Lloyds sinds de bank moest worden gered tijdens de financiële crisis.
De Britse bank is nog altijd deels eigendom van de overheid. De bank probeert te groeien in creditcardleningen, om minder afhankelijk te worden van zijn hypotheekbedrijf en de winstgevendheid te vergroten.
Bank of America besloot in 2011 al dat het af wilde van zijn Britse creditcardonderdeel, dat vijf miljoen klanten heeft en ongeveer 7 miljard pond aan uitstaand krediet.
Lloyds mocht geen overnames doen nadat de bank in de financiële crisis van 2008 moest worden gered met 20 miljard pond aan belastinggeld. Het staatsbelang is inmiddels nog 6,9 procent en wordt langzaam verder afgebouwd.
Door de overname groeit het marktaandeel van Lloyds op de Britse creditcardmarkt van 15 procent naar circa 26 procent, volgens analist Gary Greenwood van Shore Capital. Hij merkte op dat de overname een risico betekent tegen de economische onzekerheid van het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 20, 2016 06:21 ET (11:21 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed