Nieuws Buitenland

Verwachte rente-ontwikkeling redelijk volgens Fed-lid Rosengren

Maandag 9 januari 2017 15:23 Drie verhogingen gepast op basis van huidige groei volgens voorzitter Boston Fed.
(ABM FN-Dow Jones) Nu de Amerikaanse economie zich aanzienlijk heeft hersteld is het gepast om het monetaire beleid te normaliseren om deze omstandigheden te weerspiegelen. Dit zei de voorzitter van de Federal Reserve Bank of Boston Eric Rosengren maandag tijdens een toespraak in Connecticut.
Rosengren, die stemrecht heeft binnen het beleidscomité van de Federal Reserve, specificeerde in zijn speech niet wanneer hij denkt dat de Amerikaanse centrale bank de rente dit jaar moet verhogen, maar hij merkte wel op dat wanneer de economie op het huidige tempo blijft groeien, dit de huidige gemiddelde verwachting van drie renteverhogingen in 2017 rechtvaardigt.
In december stemde de Fed unaniem voor een verhoging van de federal funds rate met 25 basispunten tot een bandbreedte van 0,50 tot 0,75 procent. Daarbij gaf het Federal Open Market Committee ook de verwachting af dat de rente dit jaar drie keer zal worden verhoogd.
De opmerkingen van Rosengren zijn opvallend want tot voor kort gold de Boston Fed voorzitter als vrij mild en voorstander van monetaire verruiming. Maar nu er bijna volledige werkgelegenheid is bereikt, een van de ijkpunten binnen het mandaat van de Fed, zijn ook de opvattingen van Rosengren verschoven. Wel pleit de centraal bankier nog steeds voor geleidelijke verhoging van de Amerikaanse rente, omdat een te lage werkloosheid zou kunnen zorgen voor een inflatie die boven de doelstelling van twee procent van de Fed uitkomt.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
(c) Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
(END) Dow Jones Newswires
January 09, 2017 09:23 ET (14:23 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed