Nieuws Buitenland

Rabobank geeft meer certificaten uit dan aangekondigd

Dinsdag 17 januari 2017 16:05 Bank haalt 1,5 miljard euro op.
(ABM FN-Dow Jones) Rabobank gaat voor 1,5 miljard euro aan Rabobank Certificaten uitgeven, beduidend meer dan het eerder deze maand gecommuniceerde minimum van 1,0 miljard euro. Dit maakte de bank dinsdag bekend.
In totaal geeft Rabobank 60 miljoen nieuwe certificaten uit tegen een prijs van 108 procent van de nominale waarde van 25 euro. Het boek was 2,4 keer overtekend "gedreven door vraag vanuit institutionele en particuliere beleggers".
De levering en betaling, evenals de start van de handel in de certificaten, zal plaatsvinden op 24 januari 2017.
Na de uitgifte staat er voor een nominaal bedrag van ongeveer 7,4 miljard euro aan Rabobank Certificaten uit bij beleggers.
De bank voldoet met de uitgifte van de nieuwe certificaten versneld aan zijn kapitaaldoelstellingen en loopt daarmee vooruit op de verwachte verhoging van de kapitaaleisen. De bank streeft in 2020 naar een CET1 kernkapitaalratio van minimaal 14 procent en een totale kapitaalratio van minimaal 25 procent.
"De uitgifte van nieuwe Rabobank certificaten zal tot een nog verdere verhoging van de kapitaalratio's leiden", benadrukte de bank medio januari.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 17, 2017 10:05 ET (15:05 GMT)

Reacties

  • eigenlijk vindt hier een pyramidespel revisited plaats... het is officieel eigen vermogen, maar eigenlijk is het verhoging van de schuld, maar ja wel een achtergestelde lening... dus de verstrekkers van dat kapitaal zijn grote gokkers, hypotheeknemers op de toekomst, kapitaal aangetrokken om onder andere de hoge rente te kunnen betalen op... jawel, eerder uitgegeven rentecertificaten tegen 6,5 %.... te danken waarschijnlijk aan gebrek aan alternatieven voor beleggers. de toekomst zal leren of Rabo hiermee haar hand overspeelt...of is het tijd kopen door de bank? Tijd om te verkopen...

    cynicus 17 januari 2017 23:55:37

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed