Nieuws Buitenland

Apple op punt van productie-akkoord met India

Woensdag 25 januari 2017 12:59 India geldt als groeimarkt op gebied van smartphones.
(ABM FN-Dow Jones) Apple staat op het punt om een productie-akkoord te ondertekenen. Dit zei een vooraanstaande regeringsfunctionaris woensdag.
Volgens deze persoon die direct kennis van zaken heeft over de kwestie, is de deal bijna rond. Een team van bestuurders, onder leiding van een vice president van het concern, Priya Balasubramaniam, sprak woensdag in New Delhi met Indiase overheidsfunctionarissen.
De belangrijkste vragen van Apple hebben betrekking op belastingvrijstellingen. Volgens een topfunctionaris die nauw samenwerkt met premier Narendra Modi, wil Apple een vrijstelling van vijftien jaar van belasting op importen van onderdelen en apparatuur.
Met een productie in India kan Apple makkelijker zijn eigen winkels in het land openen. Apple heeft nu een marktaandeel van minder dan 5 procent in de markt voor smartphones in India, terwijl de markt in China in groei vertraagt.
Apple gaf als enig commentaar de open en constructieve dialoog over de uitbreiding van de operaties in India met de regering te waarderen.
In december vorig jaar meldde The Wall Street Journal al dat Apple met de Indiase autoriteiten in gesprek was over een productiefaciliteit.
India zag de levering van smartphones vorig jaar met 18 procent groeien bij een wereldmarkt die 3 procent steeg, aldus cijfers van Counterpoint Research. Volgens analisten zal het land daardoor snel Amerika voorbij gaan als tweede smartphonemarkt van de wereld na China.
De Indiase premier werd recent door de Donald Trump uitgenodigd voor een onderhoud.
Het aandeel Apple noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger op 120,37 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
(c) Copyright 2016 Dow Jones & Company, IncAll rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
(END) Dow Jones Newswires
January 25, 2017 06:59 ET (11:59 GMT)

Reacties

  • En vindt Donald Duck....eh ik bedoel Trump dat wel allemaal goed van Apple...??

    Henk 25 januari 2017 16:02:16  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed