Nieuws Buitenland

Munich Re boekt fors lagere nettowinst

Dinsdag 7 februari 2017 09:20 Grootste herverzekeraar ter wereld overtreft eigen doelstellingen.
(ABM FN-Dow Jones) Munich Re heeft in het vierde kwartaal een lagere nettowinst geboekt, vanwege de lage rente en de herstructurering bij dochteronderneming Ergo. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal van 's werelds grootste herverzekeraar.
CEO Jörg Schneider zei tevreden te zijn met het resultaat in 2016, waarbij de verzekeraar onder andere dankzij zijn sterke marktpositie in staat is gebleken om de gevolgen van de lage rente en sterke concurrentie het hoofd te bieden.
De bestuurder wees daarbij op de forse claims vanwege orkaan Matthew en een aardbeving in Nieuw-Zeeland van achtereenvolgens 232 en 251 miljoen euro. "Grote verliezen waren op jaarbasis lager dan verwacht, maar desondanks aanzienlijk hoger dan in het voorgaande jaar", aldus Schneider.
De Duitse verzekeraar boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 0,5 miljard euro, tegen 0,7 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.
Over het hele boekjaar boekte Munich Re een nettowinst van 2,6 miljard euro, versus 3,1 miljard euro een jaar eerder. Daarmee overtreft het concern de doelstelling van een winst van meer dan 2,3 miljard euro over het hele boekjaar.
Vooraf door Dow Jones geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst over het hele boekjaar van 2,7 miljard euro. Voor het vierde kwartaal werd gerekend op een nettowinst van 554 miljoen euro.
De raad van bestuur stelt een verhoging van dividend voor van 8,25 euro tot 8,60 euro per aandeel.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 07, 2017 03:20 ET (08:20 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed