Nieuws Buitenland

Hoofdpijndossiers Fagron nog niet afgesloten

Dinsdag 7 februari 2017 15:58 Geen voorzieningen getroffen.
(ABM FN) Fagron heeft de afgelopen maanden weinig vooruitgang geboekt in een drietal kwesties uit het verleden. Dit zei CEO Hans Stols van de magistrale bereider tegenover ABM Financial News naar aanleiding van de jaarcijfers die voorbeurs bekend werden gemaakt.
In twee van de drie gevallen betreft het een kwestie van ontevreden oud-eigenaren. Na de overname van JCB door Fagron ontstond een conflict over een earn-out regeling ter waarde van 6 miljoen dollar in contanten. Volgens de magistrale bereider heeft de betreffende partij geen recht op deze uitkering, maar dit wordt door de andere kant bestreden. De kwestie ligt onder de rechter "en het is wachten tot we hier iets van horen", aldus Fagron.
Bij de overname van AnazaoHealth kregen de eigenaren aandelen Fagron betaald. Zij zijn ontevreden, omdat de koers van Fagron implodeerde en hun belang fiks minder waard werd. Bij AnazaoHealth eist daarom één van de voormalige eigenaren tussen de 10 miljoen en 20 miljoen dollar van Fagron. Stols voorziet dat deze kwestie "nog jaren" gaat duren.
Met het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn inmiddels de nodige stukken uitgewisseld. De Amerikaanse overheid voert een landelijk onderzoek uit onder toeleveranciers van de apothekersmarkt. Daarbij geldt Fagron volgens Stols niet als verdachte. "We zijn niet in staat van beschuldiging gesteld", benadrukte de CEO. Ook hier geldt dat het nog wel enige tijd kan duren alvorens het hoofdstuk gesloten kan worden. "Ze nemen hun tijd", aldus Stols.
Fagron heeft voor geen van deze drie hoofdpijndossiers een voorziening getroffen.
Op een groene beurs daalde het aandeel Fagron dinsdagmiddag 0,9 procent tot 9,35 euro.
Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 07, 2017 09:58 ET (14:58 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed