Nieuws Buitenland

Rechter blokkeert opnieuw miljardenfusie Amerikaanse zorgverzekeraars

Donderdag 9 februari 2017 08:12 Samengaan van Anthem en Cigna in strijd met mededingingsregels.
(ABM FN-Dow Jones) Een Amerikaanse rechter heeft de voorgenomen fusie tussen twee grote Amerikaanse zorgverzekeraars, Anthem en Cigna geblokkeerd. Dit werd woensdagavond laat bekend.
Het oordeel van de federale rechtbank in Washington volgt op een besluit vorige maand van een andere rechter, die toen de 37 miljard dollar bedragende fusie tussen verzekeraars Humana en Aetna blokkeerde.
Woensdag oordeelde de rechtbank in Washington dat de fusie tussen sectorgenoten Anthem en Cigna de mededingingsregels overtreedt. De fusie zou resulteren in hogere prijzen en een afnemende concurrentie, en zou bovendien de innovatie binnen de markt geen goed doen, stelde de rechtbank.
De fusie tussen Anthem en Cigna van 48 miljard dollar werd in 2015 aangekondigd maar afgelopen september werd al duidelijk dat de fusiegesprekken moeizaam verliepen. Anthem en Cigna beschuldigden elkaar ervan zich niet aan de gemaakte fusieafspraken te houden.
In een reactie liet Cigna weten het oordeel van de rechter nauwkeurig te gaan bestuderen. Anthem had donderdagochtend nog niet gereageerd.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 09, 2017 02:12 ET (07:12 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed