Nieuws Buitenland

Reckitt Benckiser neemt Mead Johnson voor miljarden over

Vrijdag 10 februari 2017 10:36 Concern wil sterkere positie in gezondheidsvoeding en in China.
(ABM FN-Dow Jones) Reckitt Benckiser Group heeft een definitief bod uitgebracht op het Amerikaanse Mead Johnson Nutrition. Dit maakte de Britse producent van onder meer Durex condooms en Harpic toiletreinigingsmiddelen vrijdag bekend.
Het concern wil met de acquisitie van de Amerikaanse producent van kindervoeding zijn positie in het marktsegment van gezonde voedingsmiddelen versterken, meldde Reckitt Benckise in het toelichtende persbericht. Reckitt Benckiser mikt daarbij vooral op een versterking van de aanwezigheid in opkomende markten, en met name in China. Het doel is daarbij om de marktgroei van Mead Johnson voor de middellange en lange termijn aan de bovenkant van de bandbreedte van 3 tot 5 procent per jaar te laten uitkomen.
Het bod bedraagt 90 dollar per aandeel in contanten, waarmee Mead Johnson op 16,66 miljard dollar wordt gewaardeerd. De totale waarde van het bod, inclusief de overname van de netto schulden, bedraagt 17,9 miljard dollar. Het Britse concern zal het bod financieren uit eigen kasmiddelen en al geregelde externe financiering, waarbij de sterke kredietwaardering zal worden gehandhaafd.
Reckitt Benckiser verwacht dat aan het eind van het derde jaar na de overname, kostenbesparingen ter hoogte van 200 miljoen per jaar en een dubbelcijferige toename van de winst per aandeel kunnen worden gerealiseerd. Het rendement zal naar verwachting in het vijfde jaar na de overname de kosten van de investering overstijgen.
Op 2 februari dit jaar meldde Reckitt Benckiser al in "ver gevorderde onderhandelingen" te zijn over een bod van 90 dollar in contanten op Mead Johnson, maar toen verkeerden de gesprekken nog in het stadium van boekenonderzoek en contractdiscussies.
De transactie is nog afhankelijk van goedkeuring door de aandeelhouders en bevoegde autoriteiten. Reckitt Benckiser verwacht de overname aan het einde van het derde kwartaal van 2017 te voltooien.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 10, 2017 04:36 ET (09:36 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed