Nieuws Buitenland

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aperam

Vrijdag 10 februari 2017 13:06 Koersdoel naar 57,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Aperam verhoogd van 56,00 naar 57,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.
De verhoging volgt op de resultaten van de producent van roestvast staal over het vierde kwartaal, waaruit de belangrijkste boodschap volgens Berenberg is dat Aperam sterke vrije kasstromen blijft genereren. Dit biedt aandeelhouders "genereuze rendementen", met bovendien de mogelijkheid tot groei ondanks dat er volgens de marktvorsers genoeg beperkende factoren aanwezig zijn.
Berenberg ziet tegenwind in de grote blootstelling aan de markt van Brazilië, dat in een diepe recessie verkeert. Verder is er sprake van een zwakke vraag naar roestvast staal in Europa, waar slechts recent tekenen van herstel zichtbaar zijn.
Toch verhoogde Aperam het dividend en wil de onderneming voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen inkopen.
De analisten stelden dat het zinvol zou zijn om de divisie Alloys & Specialties af te stoten. Dit onderdeel kan dan een meer eigen karakter krijgen. Een logische stap zou een joint venture met VDM zijn, het voormalige roestvast staal onderdeel van ThyssenKrupp dat in april 2015 aan een investeringsfonds werd verkocht.
Op een vlak Damrak noteerde het aandeel Aperam vrijdag 3,5 procent hoger op 48,61 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 10, 2017 07:06 ET (12:06 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed