Nieuws Buitenland

Futures Wall Street wijzen op nipt lagere opening

Dinsdag 14 februari 2017 13:00 Beleggers wachten op getuigenis Yellen voor Senaat.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.
Voorbeurs krijgen beleggers cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen te verwerken, waarna een half uur na de openingsbel voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve zal getuigen voor de Senaat over het monetaire beleid van de centrale bank.
Beleggers willen volgens marktanalist Mati Greenspan van eToro weten of de Fed nog altijd mikt op drie renteverhogingen in het lopende jaar. Indien dit het geval is, blijft de vraag resteren wanneer de centrale bank hiermee van start gaat.
"Dit is van belang en heeft een directe impact op de Amerikaanse dollar en alle andere markten", aldus Greenspan.
De marktvorser denkt dat Yellen niet het achterste van haar tong zal laten zien, door een eerste renteverhoging in maart niet als optie te noemen maar tevens niet uit te sluiten. "Op die manier kan de Fed reageren als Trump besluit om te handelen", aldus de marktanalist van eToro. De Amerikaanse president zou onder meer opteren voor belastingverlagingen en een uitbreiding van de overheidsbestedingen.
Een ander plan van Trump, om een effectieve belasting op ingevoerde goederen in de Verenigde Staten van 10 procent in te stellen, in combinatie met een subsidie op export van 10 procent, zou volgens economen van UBS de Amerikaanse groei stimuleren, maar de wereldeconomie een dreun toedienen die vergelijkbaar is met de instorting van de olieprijs in de afgelopen jaren.
De Fed zou volgens UBS niet per se hoeven te reageren op de plannen, maar zou kunnen opteren voor een renteverhoging, omdat de binnenlandse vraag een impuls zou krijgen door de hogere prijzen voor importgoederen, terwijl de sterkere buitenlandse vraag naar goedkopere Amerikaanse goederen tegelijk ook de binnenlandse productie zou stimuleren.
Olie noteerde dinsdag in het groen. Een maart-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent op 53,27 dollar, terwijl een april-future Brent 0,8 procent duurder werd op 56,02 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,0625. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0615 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0598 op de borden.
Bedrijfsnieuws
PSA Group, het moederbedrijf van het Franse Peugeot, is volgens bronnen tegenover persbureau Reuters in gesprek met het Amerikaanse General Motors over de overname van Opel. Naar verluidt zijn de partijen in gesprekover een "verdieping" van de bestaande samenwerking.
Voor de openingsbel zal T-Mobile US nog de boeken openen over het afgelopen kwartaal.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,5 procent hoger op 2.328,25 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 20.412,16 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent op 5.763,96 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 14, 2017 07:00 ET (12:00 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed