Nieuws Buitenland

Futures Wall Street wijzen op lagere opening

Donderdag 16 februari 2017 12:45 Markt maakt pas op de plaats.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.
Wall Street lijkt donderdag een pas op de plaats te maken, nadat het woensdag opnieuw records regende op Wall Street. "Deze rally kan snel ten einde komen als de verwachting voor een renteverhoging in maart toeneemt", waarschuwde analist Konstantinos Anthis van ADS Securities.
De voorzitter van de Fed, Janet Yellen, herhaalde woensdag in haar hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden het belang van geleidelijke renteverhogingen, nadat ze dit een dag eerder in de Amerikaanse Senaat ook al zei.
"Yellen verraste economen gisteren met haar commentaar niet direct te willen reageren op het door Donald Trump vastgestelde beleid en het nivelleren van de belastingverlagingen met renteverhogingen", aldus analist Mati Greenspan van eToro. "De Federal Reserve zal slechts reageren als het beleid de inflatieverwachtingen beïnvloedt", aldus Greenspan.
Daarnaast is het vandaag 100 dagen geleden dat Trump de Amerikaanse verkiezingen won. "Wij denken dat Trump in de komende honderd dagen zal beginnen met zijn belastinghervormingen en wij zijn van mening dat het effect een game-changer kan betekenen voor Amerikaanse bedrijven", aldus econoom John Bailer van BNY Mellon. "In tegenstelling tot eerdere pogingen staan Trump en het door Republikeinen gedomineerde Congres achter hervormingen", voegde hij toe. Volgens collega Ulrich Gerhard is onzekerheid een dominerend thema wat Trump tot dusver betreft, waarbij sprake is van weinig concrete details over de aanstaande beleidsmaatregelen van de nieuwbakken president.
Op macro-economisch vlak staan donderdag voorbeurs een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen woningbouw-data over januari, de Philly Fed-index van februari en de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen.
Olie noteerde donderdag in het groen. Een maart-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent op 53,16 dollar, terwijl een april-future Brent 0,1 procent duurder werd op 55,78 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,0628. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0633 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0605 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Cisco Systems noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent hoger, nadat de Amerikaanse producent van netwerkapparatuur woensdag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde.
CBS rapporteerde woensdag nabeurs een nettoverlies van 113 miljoen dollar, ofwel een verlies van 0,27 dollar per aandeel, op een omzet van 3,52 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,1 procent lager.
The Kraft Heinz Company heeft in het vierde kwartaal een fors hogere winst geboekt, terwijl de omzet daalde. Het aandeel steeg 0,3 procent.
Charter Communications, Wendy's, Dean foods en MGM Resort publiceren donderdag voorbeurs kwartaalcijfers en noteren in aanloop naar hun publicaties achtereenvolgens 1,0 en 0,4 procent hoger, 0,3 procent lager en 3,3 procent hoger.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.349,25 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 20.611,86 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent op 5.819,44 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 16, 2017 06:45 ET (11:45 GMT)

Reacties

  • Hoe kan dit nou ?! Allemaal goede berichten (toch?!) Het kan niet op. Trump met stimuleringsvoorstellen waarbij de banken nog meer wind in de zeilen krijgen

    Gigolo 16 februari 2017 13:18:12  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed