Nieuws Buitenland

HSBC boekt lagere winst

Dinsdag 21 februari 2017 07:48 Britse bank boekt tevens lagere omzet.
(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft in 2016 een fors lagere nettowinst geboekt op een eveneens lagere omzet. Dit bleek dinsdag met de publicatie van de jaarresultaten van de bank.
"2016 zal herinnerd worden voor de aanzienlijke en grotendeels onverwachte economische en politieke gebeurtenissen", zei CEO Douglas Flint in een toelichting op de resultaten. "Deze voorbode van veranderingen in de gevestigde geopolitieke en economische relaties bepaalden de relaties tussen ontwikkelde economieën en de rest van de wereld", voegde hij toe.
"De onzekerheden die door dergelijke veranderingen tijdelijk de investeringsactiviteit beïnvloedden, droegen bij aan volatiliteit in de financiële markten. Tegen deze achtergrond zijn de resultaten van HSBC in 2016 over het algemeen bevredigend", aldus Flint. "Bemoedigende operationele prestaties in de tweede helft van het jaar waren veel sterker dan verwacht, en in vergelijking met het voorgaande jaar reageerden het bedrijfsleven en de financiële markten optimistischer dan voorspeld op deze gebeurtenissen", concludeerde de topman.
HSBC boekte in 2016 een nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders van 1,3 miljard dollar, versus 12,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.
De bank boekte in 2016 een omzet van 48,0 miljard dollar, in vergelijking tot 59,8 miljard dollar in 2015.
De bank spreekt van een sterke kapitaalbasis, waarbij de common tier 1 kapitaalratio 13,6 procent bedroeg en de leverage ratio op 5,4 procent noteerde.
Outlook
HSBC verhoogde recent de prognoses voor de wereldwijde economische groei op basis van de waarschijnlijkheid van een verschuiving in het Amerikaanse begrotingsbeleid en een breder cyclisch herstel. De bank verwacht dat de groei gedreven zal worden gedreven door opkomende economieën, waar HSBC goed is vertegenwoordigd. Daarbij denkt de bank dit jaar voor circa 6 miljard dollar aan kostenbesparingen te kunnen realiseren, terwijl er tevens voor een zelfde bedrag zal worden geïnvesteerd.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 21, 2017 01:48 ET (06:48 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed