Nieuws Buitenland

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

Maandag 6 maart 2017 13:13 Amerikaanse banenrapport en centrale banken in focus.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood.
Marktanalist Mati Greenspan van eToro voorziet een trage start van de week, waarbij de focus met name uitgaat naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en het Amerikaans banenrapport, op achtereenvolgens donderdag en vrijdag. Beleggers zijn volgens de marktanalist nog steeds druk met het verwerken van de woorden van voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Resere afgelopen vrijdag. Yellen leek de markt voor te bereiden op een renteverhoging medio maart, waardoor de kans op een renteverhoging in maart volgens Greenspan is gestegen tot maar liefst 96 procent.
Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten slechts de fabrieksorders in januari geagendeerd.
Olie noteerde maandag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent op 53,01 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 55,55 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,0584. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0603 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0616 op de borden.
Bedrijfsnieuws
General Motors kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de autofabrikant bekendmaakte het verlieslatende Opel in Europa te verkopen voor ongeveer 2,2 miljard euro aan Peugeot. Het aandeel steeg 0,3 procent.
Deutsche Bank, dat tevens genoteerd is in de Verenigde Staten, verloor in de elektronische handel voorbeurs 6,9 procent, nadat de Duitse bank dit weekend bekendmaakte met de uitgifte van nieuwe aandelen 8 miljard euro op te willen halen. Ook zal Deutsche Bank de komende twee jaar nog eens voor 2 miljard euro aan activiteiten verkopen.
21st Century Fox kan mogelijke rekenen op aandacht van beleggers, nadat superherofilm 'Logan' gedurende het openingsweekend in de Verenigde Staten en Canada 85,3 miljoen dollar ophaalde. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.
Bij een kippenboerderij die is aangesloten bij Tyson Foods in het Amerikaanse Tennessee is het eerste geval van vogelgroep in een jaar ontdekt. Dit bevestigden Tyson Foods, de overheid en functionarissen van het bedrijf zondag. Tyson Foods noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,6 procent lager.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 2.383,12 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.005,71 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent naar 5.870,75 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 06, 2017 07:13 ET (12:13 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed