Nieuws Buitenland

Fusie Vodafone dochter creeert grootste telecomaanbieder India

Maandag 20 maart 2017 07:55 Vodafone India en Idea hebben gezamenlijke ondernemingswaarde van 23 miljard dollar.
(ABM FN-Dow Jones) Vodafone wil zijn Indiase divisie fuseren met Idea Cellular. Dit maakte de Britse telecomgigant maandagochtend bekend.
Door het samengaan van de twee bedrijven, die een gezamenlijke ondernemingswaarde hebben van omgerekend ruim 23 miljard dollar, ontstaat het grootste telecombedrijf van India. Verder moet de fusie de digitalisering in het land bespoedigen, aldus Vodafone.
De fusie is exclusief het belang van 42 procent dat Vodafone in Indus Towers heeft, zei het bedrijf maandag. Vodafone zal na het afronden van de transactie een belang van 45,1 procent hebben en het moederbedrijf van Idea Cellular, Aditya Birla Group, een belang van 26 procent in het nieuwe bedrijf. Aditya heeft het recht om zijn belang uit te breiden tot 50 procent. Lukt dat niet binnen vier jaar, dat verkoopt Vodafone in de vijf jaar erna aandelen totdat de twee bedrijven een gelijk aandeel hebben in het nieuwe bedrijf.
Vodafone voorziet kostenbesparingen van ruim 2 miljard dollar in het vierde jaar na de afronding van de fusie en verwacht een positieve bijdrage aan de kasstroom in het eerste volledige jaar na de fusie.
De transactie, die onderhevig is aan de goedkeuring van mededingingsautoriteiten, moet in kalenderjaar 2018 worden afgerond. Het nieuwe bedrijf krijgt een notering aan de Indiase beurs.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 20, 2017 02:55 ET (06:55 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed