Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit lager

Maandag 20 maart 2017 20:03 Verdere stijging Amerikaanse boorplatforms baart zorgen.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten.
Opnieuw gooide een stijging van het aantal actieve Amerikaanse boorplatformen roet in het eten voor de olieprijzen, die afgelopen week nog met een plus van 0,6 procent in de lift zaten na een lange reeks van dalingen.
Voor de negende week op rij steeg het aantal Amerikaanse actieve boorplatformen, ditmaal met 14 naar 631, zo bleek uit cijfers van de Amerikaanse oliedienstverlener Baker Hughes.
De stijgende Amerikaanse olieproductie bedreigt de pogingen van oliekartel OPEC om de productie te beperken.
"Het wegebbende optimisme over de effectieve maatregelen [van de OPEC] om de productie te verlagen kan verkopende partijen aanmoedigen om de prijzen verder onder druk te zetten", aldus marktanalist Lukman Otunuga van FXTM.
Otunuga wees verder op de mogelijkheden voor de OPEC om de productiebeperkingen met zes maanden te verlengen, maar benadrukte dat een aantal OPEC-leden zich mogelijk niet aan de afspraken houdt.
Bij de G-20 top in Duitsland afgelopen weekend was volgens beleggingsstrateeg Ineke Valke van Theodoor Gilissen Bankiers een teleurstelling te vinden met het wegvallen van de "gebruikelijke zin dat landen af zullen zien van protectionisme". "[De Amerikaanse president Donald] Trump kiest met 'America First' voor meer protectionisme en hij wil ook dat valutamanipulatie wordt vermeden."
Volgens strateeg Ilya Spivak van DailyFX "voedt dit de bezorgdheid dat de regering Trump internationale handelsafspraken wil herzien, wat de mondiale groei bedreigt".
De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,56 dollar lager, of 1,2 procent, op 48,22 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 20, 2017 15:03 ET (19:03 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed