Nieuws Buitenland

Update: Probiodrug boekt vrijwel stabiel verlies in 2016

Donderdag 30 maart 2017 08:32 Kaspositie licht verbeterd tot 22 miljoen euro.
(ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft in 2016 een nagenoeg onveranderd verlies geboekt vergeleken met een jaar eerder, terwijl de kaspositie een fractie verbeterde. Dit maakte het Duitse biotechbedrijf met een notering op het Damrak donderdag voorbeurs bekend.
Probiodrug, dat zich richt op nieuwe behandelingen voor de ziekte van Alzheimer, verwacht voor 2017 een nettoverlies "dat kleiner kan zijn dan dat van 2016".
Probiodrug wil in de komende tijd de zichtbaarheid en aanvaarding van zijn producten in de medische wereld vergroten, als voorwaarde voor het verkrijgen van extra kapitaal en voor "een industriële transactie".
""We kunnen terugkijken op een heel succesvol jaar. Er is grote vooruitgang geboekt met onze belangrijkste molecule PQ912", zei Konrad Glund, CEO van Probiodrug.
Studies naar chronologische toxicologie voor deze enzyme-remmer lieten goede resultaten zien, terwijl ook een combinatie met een specifieke antistof veelbelovende resultaten opleverde.
"De recente mislukkingen in verschillende klinische alzheimerstudies in late fasen tonen aan dat veel meer gefocuste en specifieke methoden nodig zijn",aldus Glund.
Behandelingen moet zich richten op processen die klinische symptomen verooorzaken, zoals niet goed functionerende synapsen en de verstoring van neuronale connectiviteit. De aanpak van Probiodrug bestrijdt via een enzym-remmer en een antistof de vorming en aanwezigheid van de stof pyroglutamaat-Abeta, waaruit stoffen voortkomen die het zenuwstelsel vergiftigen.
Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar de niet-blinde resultaten van de SAPHIR-studie naar PQ912, waarvoor 120 patiënten met de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium zijn geregistreerd. Het onderzoek vindt plaats in zeven landen, met het Alzheimer Center van het Amsterdamse VU-ziekenhuis als hoofdcentrum.
Op basis van dit resultaat zal worden besloten over verdere ontwikkelingsstappen. Probiodrug heeft nog een tweede QC-remmer in ontwikkeling en kijkt ook naar tweede indicaties voor zijn moleculen.
De antistof PBD-C06 zit nog in de pre-klinische fase en is al getest op muizen met alzheimer.
Probiodrug boekte in 2016 een nettoverlies van 13,9 miljoen euro, tegen 13,5 miljoen een jaar eerder. Dit was conform de verwachtingen van de onderneming.
De kaspositie verbeterde iets, van 21,4 miljoen naar 21,9 miljoen euro, nadat Probiodrug in oktober afgelopen jaar voor 14,9 miljoen euro aan kapitaal ophaalde via een aandelenuitgifte. Daarmee heeft het bedrijf "enkele nieuwe vooraanstaande investeerders" verwelkomd.
Het aandeel Probiodrug sloot woensdag op een groen Damrak 4,3 procent hoger op 16,16 euro.
Update: om informatie toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 30, 2017 02:32 ET (06:32 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed