*

Nieuws Buitenland

Handel in VEON op Euronext Amsterdam van start

dinsdag 4 april 2017 09:17

Openingskoers was 3,88 euro.

(ABM FN-Dow Jones) De handel in het aandeel VEON is dinsdag in Amsterdam van start gegaan. De openingskoers was 3,88 euro.

VEON is het voormalige Russische telecombedrijf VimpelCom, dat zich nu meer wil richten op internetplatforms. "De handel van ons aandeel op Euronext Amsterdam geeft ons een grotere toegang tot Europese investeeerders en de mogelijkheid voor opname in belangrijke indices", zei CEO Jean-Yves Charlier van VEON in een toelichting.

Het bedrijf heeft al een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq en wilde, om voet aan wal te krijgen in Europa, een beursnotering in Amsterdam, waar sinds 2010 ook het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. De huidige marktkapitalisatie bedraagt krap 7 miljard dollar.

Het aandeel VEON sloot maandag op de Nasdaq 4,4 procent lager op 3,90 dollar.

Het voormalige VimpelCom lag eerder nog stevig onder vuur vanwege een corruptieschandaal, waarbij de telecomprovider steekpenningen betaalde aan Oezbeekse overheidsfunctionarissen. VEON schikte vorig jaar voor een bedrag van 795 miljoen dollar, waarvan circa 398 miljoen dollar naar de Nederlandse Staat ging.

VEON wil de komende tijd flink inzetten op de ontwikkeling van zijn platform, waarmee de onderneming zich hoopt te onttrekken aan de dalende omzetten uit de traditionele telecomdiensten en zich wil richten op mobiele internetdiensten als bankieren en messaging. Door samenwerkingen aan te gaan met partijen als Uber, Deezer en Mastercard hoopt het bedrijf de omzetten te kunnen stuwen. VEON rolde het platform al uit in Italiƫ en wil binnenkort het platform ook lanceren in andere Europese landen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 04, 2017 03:17 ET (07:17 GMT)