Nieuws Buitenland

Koers Tesla naar recordhoogte

Maandag 10 april 2017 16:57 Koopadvies drijft koers nog verder op.
(ABM FN-Dow Jones) De koers van Tesla is maandag dankzij een adviesverhoging naar het hoogste niveau ooit gestegen, waardoor de fabrikant van elektrische auto's inmiddels de grootste Amerikaanse autofabrikant qua marktwaarde is geworden.
Zakenbank Piper Jaffray zette een koopaanbeveling op het aandeel en het koersdoel ging met 65 procent omhoog naar 368 dollar. Analist Alexander Potter had in voorbereiding voor zijn rapport zeven maanden in een Tesla auto gereden en is nu naar eigen zeggen eindelijk klaar om een gedegen advies af te geven. De marktvorser is van mening dat de autofabrikant dit jaar nog zal beginnen met het leveren van het nieuwe Model 3, waar eerder nog ervan werd uitgegaan dat dit pas halverwege 2018 zou gebeuren.
De koers van Tesla steeg maandag tijdens de vroege handelsuren in Amerika naar 312,75 dollar waarmee de marktkapitalisatie 51,5 miljard dollar hoog is. De marktkapitlisaite van General Motors ligt circa een miljard dollar lager en Ford Motor wordt gewaardeerd op circa 45 miljard dollar.
General Motors blijft evenwel de grootste autofabrikant in Amerika wat betreft marktaandeel. Vorig jaar had GM een marktaandeel van 17,3 procent volgens cijfers van Autodata Corp. Tesla had in 2016 slechts een marktaandeel van 0,2 procent. Daarmee was Tesla wel populairder dan Ferrari en Maserati.
Dit jaar is de koers van Tesla al zo'n 45 procent gestegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 10, 2017 10:57 ET (14:57 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed