Nieuws Buitenland

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Accsys

Dinsdag 11 april 2017 09:10 Koersdoel naar 1,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Accsys Technologies verlaagd van 1,15 naar 1,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.
Accsys gaat een nieuwe fabriek bouwen voor zijn houtproduct Tricoya en geeft daarvoor nieuwe aandelen uit. De verwatering die hierdoor ontstaat noopte analist Johan van den Hooven ertoe om het koersdoel te verlagen. Dit koersdoel baseert de analist op de lopende projecten waar het houtbewerkingsbedrijf momenteel in is verwikkeld.
Van den Hooven hanteert een tweede scenario waarin hij ervan uitgaat dat Accsys in de komende jaren meer fabrieken gaat bouwen en meer licenties verkoopt, ondersteund door een toenemende vraag naar zijn producten. Uitgaande van 6 nieuwe projecten in de komende vijftien jaar, acht de analist een koersdoel van 1,35 gepast.
Accsys kondigde eerder al aan voor in totaal 14 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te willen, goed voor 22 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Ondanks het verwaterende effect van de emissie wees Van den Hooven erop dat Accsys zichzelf kapitaal verschaft om het werkkapitaal te financieren waarmee voorraadniveaus kunnen worden geoptimaliseerd en knelpunten in de voorraadketen kunnen worden vermeden. Met het oog op de toekomstige groei die de marktvorser verwacht is het volgens hem goed dat het bedrijf zich financieel heeft versterkt.
Het aandeel Accsys sloot maandag op een groene beurs op 0,71 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 11, 2017 03:10 ET (07:10 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed