Nieuws Buitenland

Altice USA dient documenten in voor beursgang

Dinsdag 11 april 2017 12:50 Details over prijs en grootte ontbreken.
(ABM FN-Dow Jones) Altice USA heeft de benodigde documenten ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission voor een beursgang. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak dinsdag bekend.
Details over de beursgang, zoals het aantal aandelen en de prijs waartegen de stukken naar de beurs gaan, gaf Altice niet prijs. Wel bleek uit het document dat de maximale opbrengst 100 miljoen dollar zal bedragen.
JP Morgan, Morgan Stanley, Citigroup en Goldman Sachs zullen Altice begeleiden bij de beursgang in de Verenigde Staten.
Persbureau Bloomberg schreef afgelopen week al dat Altice de mogelijkheden onderzoekt om 20 procent van de Amerikaanse activiteiten naar de beurs te brengen. Met de beursgang van Altice USA wil de Franse kabelaar profiteren van de goede omstandigheden op de aandelenmarkten om geld op te halen. De opbrengsten zou Altice willen investeren in lokale overnames. Naar verluidt heeft Altice het vizier op Cox Communications gericht.
Altice zal naar verwachting slechts een klein belang naar de beurs brengen. Het gros van de aandelen zal volgens bronnen van Bloomberg worden aangeboden door Canada Pension Plan Investment Board en BC Partners, die samen ruim 31 procent van de Amerikaanse dochter van Altice bezitten.
Het aandeel Altice noteerde dinsdag op een vlak Damrak 2,1 procent hoger op 21,61 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 11, 2017 06:50 ET (10:50 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed