Nieuws Buitenland

Omzet Fagron conform verwachting hoger

Donderdag 13 april 2017 07:34 Braziliaanse wisselkoers pakt gunstig uit.
(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting een hogere omzet behaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een kwartaalupdate van de Belgisch-Nederlandse specialist in magistrale bereidingen.
"De steriele bereidingsactiviteiten in de Verenigde Staten en de activiteiten in Zuid-Amerika en Europa hebben zich goed ontwikkeld in het afgelopen kwartaal. Door de sterke en veelal leidende marktposities in Europa, hebben we in vrijwel alle landen omzetgroei kunnen realiseren", aldus CEO Hans Stols, die zich daarbij ook positief uitliet over de Braziliaanse activiteiten.
"De substantiële versterking van de Braziliaanse real ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft geresulteerd in inkoopvoordelen voor onze activiteiten in Brazilië. Ondanks het feit dat onze klanten in Brazilië hiervan hebben geprofiteerd in de vorm van lagere prijzen, is de omzet tegen constante wisselkoersen gestegen", zei Stols.
Verder was er in de Verenigde Staten volgens Stols sprake van een "duidelijke kentering". Terwijl in de voorgaande zes kwartalen de omzet uit de verkoop van farmaceutische grondstoffen daalde, was er in het eerste kwartaal van dit jaar sprake van een stabilisering.
Fagron hoopt nog altijd met de recent in gebruik genomen bereidingsfaciliteit in het Amerikaanse Wichita binnen drie tot vijf jaar een omzet te behalen van 100 miljoen euro.
Hogere omzet
De omzet van Fagron steeg van 102,6 miljoen in het eerste kwartaal van 2016 naar 109,9 miljoen euro afgelopen jaar. De gemiddelde analistenconsensus lag op 110,3 miljoen euro. Aan deze omzet droeg HL Technology 1,7 miljoen euro bij.
Op autonome basis was bij constante wisselkoersen sprake van een omzetstijging van 0,9 procent. Hier rekende de markt op een stijging van 1,0 procent. In het eerste kwartaal van 2016 was nog sprake van een autonome omzetdaling van 8,9 procent bij constante wisselkoersen.
Kijkend naar de afzonderlijke regio's waarin Fagron actief is, was er vooral in Zuid-Amerika sprake van een fikse omzetgroei van maar liefst 29 procent. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet hier met 0,4 procent. In Europa steeg de omzet met 3,3 procent, waar in Noord-Amerika een minieme daling van 0,2 procent werd gerapporteerd. Fagron heeft in de Verenigde Staten nog altijd last van aanpassingen van het vergoedingensysteem en wordt ook nog altijd geplaagd wordt door een aantal juridische hoofdpijndossiers.
Geen outlook 2017
Net als bij de publicatie van de jaarcijfers in februari kwam Fagron donderdag niet met een concrete outlook voor het huidige boekjaar. Bij de jaarcijfers zei de magistrale bereider destijds wel dat men positief is over de mogelijkheden in de markten waarin het bedrijf actief is. "Voor 2017 zijn we onverminderd positief over de mogelijkheden die we zien in de verschillende markten waarin we actief zijn", liet CEO Stols donderdag weten.
Koerssprong
Het aandeel Fagron zat de afgelopen tijd flink in de lift, zonder dat er groot nieuws was. Sinds het begin van het jaar is de beurswaarde inmiddels met circa 18 procent toegenomen. Woensdag sloot het aandeel Fagron 0,8 procent lager op 11,40 euro. Dit jaar staat de koers al ruim 17 procent hoger.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 13, 2017 01:34 ET (05:34 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed