Nieuws Buitenland

ECB-ondersteuning voor handhaving inflatie blijft nodig

Vrijdag 21 april 2017 18:28 Volgens voorzitter Draghi is risico voor deflatie grotendeels verdwenen.
(ABM FN-Dow Jones) Het huidige niveau van de opgelopen inflatie in de eurozone zal de komende maanden grotendeels standhouden. Dit zei voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank vrijdag in een speech op het International Monetary and Financial Committee in Washington.
Volgens Draghi is het risico voor terugkeer naar deflatie grotendeels verdwenen, maar is de onderliggende inflatie, exclusief brandstof- en voedselprijzen, nog steeds zwak.
In vergelijking met zes maanden geleden is de groei in de eurozone, gesteund door de monetaire maatregelen van de ECB, versterkt en verbreed. "De risico's voor de groeivooruitzichten zijn iets verminderd, maar zijn grotendeels afhankelijk van wereldwijde factoren", zo waarschuwde de bankier.
"Om de volledige voordelen van onze monetaire maatregelen te realiseren, zijn acties in andere economische gebieden nodig voor lange termijn groei en veerkracht in de euroregio", aldus Draghi.
Volgens hem is monetaire stimulering vanuit Frankfurt nog steeds hard nodig en is de ECB klaar om obligatie-inkopen weer te verhogen als de vooruitzichten verslechteren.
De bankvoorzitter verwacht dat de de rentes zich zullen handhaven rond het huidige niveau of weer iets zullen dalen.
De laatste voorspellingen van de ECB voorzien een stijging van het bruto nationaal product in de eurozone van 1,8 procent in 2017, 1,7 procent in 2018 en 1,6 procent in 2019, aldus Draghi.
De bankpresident pleitte ook voor meer harmonisering van monetaire en fiscale maatregelen in de individuele Eurolanden.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 21, 2017 12:28 ET (16:28 GMT)

Reacties

  • Deflatie is gestabiliseert, maar nog lang niet verdwenen….. Als een aandelenbeurs die lange tijd rond hetzelfde niveau hangt en uiteindelijk toch een richting aanneemt!.. Deflatie wordt onderschat, over de risico's er van nog maar niet gesproken..

    Ed 23 april 2017 14:03:18
  • Draghi heeft nog niet alle waardeloze zooi uit Zuid-Europa lunnen opkopen, dus daarom wilm hij nog even doorgaan. En noord-Europa blijft straks net de brokken zitten.

    Henk 22 april 2017 06:27:55

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed