Nieuws Buitenland

Flinke winststijging Total

Donderdag 27 april 2017 09:10 Oliereus blijft investeren in Argentinie.
(ABM FN) Total heeft in de eerste drie maanden van 2017 flink meer winst behaald. Dit bleek voorbeurs uit een kwartaalupdate van de Franse oliereus.
CEO Patrick Pouyanné wees in een toelichting op de overeenkomst van oliekartel en diverse andere producenten om de output te limiteren. Bij de tak upstream profiteerde Total van een hogere productie door het in gebruik nemen van het Moho Nord-veld in Congo. Bij downstream ontwikkelden de marges zich nog altijd gunstig.
In het eerste kwartaal behaalde Total een aangepaste winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten van 2,6 miljard dollar, een stijging van maar liefst 56 procent. Per aandeel kwam dit neer op 1,01 dollar, een stijging van 49 procent.
De gerapporteerde nettowinst bedroeg 2,8 miljard dollar. Aandeelhouders kunnen een interim dividend van 0,62 euro per aandeel tegemoet zien, betaalbaar in oktober 2017.
Total produceerde in het afgelopen kwartaal bijna 2,6 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Verder wist de oliereus de kosten verder te verlagen.
Investeringen
Tegelijk met de kwartaalcijfers liet Total ook weten besloten te hebben tot het ontwikkelen van nieuwe velden in Argentinië, nadat de Argentijnse regering toestemming verleende voor de schalieplannen van de oliereus.
Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 27, 2017 03:10 ET (07:10 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed