Nieuws Buitenland

Resultaten Volkswagen conform eerdere raming

Woensdag 3 mei 2017 09:32 Meevaller mede te danken aan merk Volkswagen.
(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen heeft conform een eerdere raming hogere resultaten behaald in de eerste drie maanden van dit jaar. Dit bleek woensdag uit de definitieve resultaten van de Duitse fabrikant van onder meer Audi en Skoda.
In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 10,3 procent naar 56,2 miljard euro. Volkswagen rapporteerde een 27 procent hoger operationeel resultaat van ongeveer 4,4 miljard euro en zei dat dit "significant" meer was dan de financiële markten hadden verwacht. Dit is vooral omdat er meer auto's van het merk Volkswagen werden verkocht. De winsten uit dit merk stegen dan ook naar 0,9 miljard euro. Ook volume- en mix-gerelateerde factoren en positieve wisselkoerseffecten speelden het bedrijf in de kaart. Bovendien wist Volkswagen de kosten te optimaliseren.
Onder de streep restte een nettowinst van 3,4 miljard euro, hetgeen bijna 44 procent hoger was dan de 2,4 miljard euro uit dezelfde periode een jaar eerder.
Wat betreft heel 2017 blijft Volkswagen rekenen op een operationeel rendement op de omzet tussen de 6,0 en 7,0 procent. De omzet zal tot 4 procent op jaarbasis stijgen.
Op een rode Duitse beurs steeg het aandeel Volkswagen met 3,2 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 03, 2017 03:32 ET (07:32 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed