Nieuws Buitenland

Altice voldoet aan verwachtingen

Donderdag 11 mei 2017 06:24 Weer omzetgroei in thuismarkt Frankrijk.
(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft in het eerste kwartaal van 2017 aan de verwachtingen voldaan met een hogere omzet en bedrijfsresultaat. In thuisland Frankrijk realiseerde de onderneming weer een hogere omzet. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering aan het Damrak donderdag voorbeurs bekend.
"We zijn 2017 begonnen met opnieuw een kwartaal van succesvolle uitvoering en aantrekkende groei", aldus CEO Michel Combes van Altice. In de Verenigde Staten levert Altice een sterkere groei dan Suddenlink en Optimum aanvankelijk realiseerden voorafgaand aan de overnames, gesteund door betere marges wat resulteert in een "significante groei" van de kasstroom.
Altice boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 5.932 miljoen euro, tegen 5.750 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Analisten mikten op een omzet van 5.923 miljoen euro.
In Frankrijk en de internationale markten steeg de omzet met respectievelijk 0,6 en 0,2 procent, maar dit werd gestuwd door een hogere omzet in Amerika. Bij Optimum en Suddenlink steeg de omzet in het afgelopen kwartaal respectievelijk met 6,8 en 9,0 procent.
Het aangepaste bedrijfsresultaat verbeterde van 2.049 miljoen naar 2.243 miljoen euro, waar analisten rekenden op 2.234 miljoen euro. De bijbehorende marge verbeterde van 35,6 naar 37,8 procent.
De vrije kasstroom van Altice bedroeg afgelopen kwartaal 1.400 miljoen euro, liefst 21,4 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2016.
Het gaat om zogenoemde pro forma cijfers, inclusief de resultaten van de overgenomen Amerikaanse bedrijven Suddenlink en Optimum, en zonder Cabovisao en ONI en de mobiele activiteiten op La Reunion en Mayotte, die zijn verkocht.
Nadat Altice in de afgelopen jaren veel overnames in Europa heeft gedaan, is het vizier inmiddels op Amerika gericht. Halverwege april diende Altice USA de benodigde documenten in bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission voor een beursgang.
Volgens analisten van Bryan Garnier, die een koopadvies op Altice hebben, kan een beursgang van de Amerikaanse onderdelen van Altice de onderneming groeimogelijkheden verschaffen. De marktvorsers wijzen op positieve omstandigheden in Amerika voor het kabelbedrijf, inzake netneutraliteit en privacy gegevens.
Outlook
Altice meldde vast te houden aan de eerder afgegeven verwachtingen.
Bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal in maart dit jaar, stelde Altice te mikken op een verdere omzetgroei dit jaar, waarbij de omzet in Frankrijk zal stabiliseren op autonome basis. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal volgens de kabelaar een hoog enkelcijferige groei laten zien. Daarbij denkt Altice circa 4 miljard euro te zullen investeren.
Het aandeel Altice sloot woensdag op een iets lager Damrak 1,0 procent in het rood op 22,87 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 11, 2017 00:24 ET (04:24 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed