Nieuws Buitenland

Brussel geeft Facebook miljoenenboete

Donderdag 18 mei 2017 09:26 Boete van 110 miljoen euro voor misleiding overname WhatsApp.
(ABM FN-Dow Jones) Brussel heeft Facebook een boete van 110 miljoen euro opgelegd vanwege misleidende informatie omtrent de overname van WhatsApp. Dit maakte de Europese Commissie donderdag bekend.
Het Amerikaanse social mediabedrijf zou de Commissie niet de juiste informatie hebben verstrekt toen in 2014 de overname van berichtendienst WhatsApp werd onderzocht. Destijds keek de Europese toezichthouder onder meer naar de mogelijkheid of gebruikersaccounts van Facebook gesynchroniseerd konden worden met die van WhatsApp. Volgens Facebook was dat op dat moment niet mogelijk. Medio 2016 kondigde WhatsApp een update aan, waarbij het mogelijk werd om telefoonnummers van gebruikers van de berichtendienst te koppelen aan gebruikersprofielen van Facebook. Naar nu blijkt zou het in 2014 wel al technisch mogelijk zijn geweest om dit te doen.
Brussel kondigde eind 2016 aan deze kwestie te onderzoeken.
"De beslissing van vandaag geeft een duidelijk signaal aan bedrijven om te voldoen aan alle aspecten van Europese fusieregels, waaronder de verplichting om juiste informatie te verstrekken", zei de toezichthouder nu.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 18, 2017 03:26 ET (07:26 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed