Nieuws Buitenland

Hogere omzet Deere

Vrijdag 19 mei 2017 13:20 Outlook opwaarts bijgesteld.
(ABM FN-Dow Jones) Deere & Company heeft in het tweede kwartaal een hogere winst en omzet behaald en verhoogt de outlook voor heel het gebroken boekjaar. Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel vrijdag bekend.
CEO Samuel Allen sprak van een sterk tweede kwartaal en wees op een verdere stabilisatie van de marktomstandigheden.
In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar steeg de omzet uit de verkoop van landbouwmaterieel met 2 procent, van 7,1 miljard dollar naar 7,3 miljard dollar. Deere rekende op een omzetstijging van 1 procent. De markt ging uit van een omzet van 7,3 miljard dollar.
De totale omzet van Deere steeg in het kwartaal van 7,9 miljard naar 8,3 miljard dollar, wat boven de marktverwachting van 8,0 miljard dollar was.
Onder de streep resteerde een nettowinst van 802,4 miljoen dollar. Een jaar eerder kwam de nettowinst nog uit op 495,4 miljoen dollar. Per aandeel bedroeg de winst in het tweede kwartaal 2,49 dollar en dit was ruim boven de verwachting van 1,63 dollar van door FactSet geraadpleegde analisten.
Outlook
Deere verhoogde vrijdag de verwachtingen voor heel het jaar. Waar aanvankelijk werd gerekend op een stijging van de verkoop van landbouwmaterieel met 4 procent, gaat het bedrijf nu uit van een omzetstijging van 9 procent.
De nettowinst komt naar verwachting 2 procent hoger uit dan vorig jaar, waar eerder een stijging van 1,5 procent werd voorzien.
Kijkend naar het huidige derde kwartaal voorziet Deere een omzetstijging van 18 procent op jaarbasis, waarbij geen materiële impact wordt voorzien door wisselkoerseffecten.
Het aandeel Deere & Co. noteerde in de elektronische handel voorbeurs 7,8 procent hoger.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 19, 2017 07:20 ET (11:20 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed