Nieuws Buitenland

Campbell Soup past outlook aan

Vrijdag 19 mei 2017 14:06 Lagere winst op licht gedaalde omzet.
(ABM FN-Dow Jones) Campbell Soup heeft zijn outlook voor dit jaar aangepast, nadat in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere aangepaste winst op een licht gedaalde omzet werd geboekt. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaanse producent van voedingsmiddelen.
De omzetdaling deed zich met name voor bij verse producten en in iets mindere mate bij soepen en dranken.
"Waar de autonome omzet met 1 procent daalde, hebben onze mensen goed gepresteerd in een moeilijke marktomgeving, met winst van marktaandeel in veel segmenten en aanhoudende kostenbesparingen", zei CEO Denise Morrison in een toelichting op de cijfers.
In de driemaandsperiode, die eindigde op 30 april, daalde de omzet op jaarbasis met 1 procent tot 1,85 miljard dollar en was er op autonome basis ook sprake van een omzetdaling van 1 procent.
Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 11 procent naar 298 miljoen dollar, maar het aangepaste resultaat daalde met 2 procent naar 305 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een winst van 176 miljoen dollar tegen 185 miljoen dollar een jaar geleden. De winst per aandeel bedroeg 0,58 dollar tegenover 0,59 dollar een jaar eerder en de aangepaste winst daalde met 9 procent naar 0,59 dollar per aandeel.
Het concern keert een kwartaaldividend uit van 0,35 dollar per aandeel tegen 0,31 dollar in het derde kwartaal een jaar geleden.
Outlook
Voor heel het boekjaar werd de outlook neerwaarts bijgesteld. Campbell Soup rekent nu op een omzet 1 procent lager tot vlak uitkomt, waar bij het vorige kwartaal werd uitgegaan van een vlakke tot 1 procent hogere jaaromzet. De verwachtingen voor de winstgevendheid werden echter verhoogd. Voor de aangepaste winst per aandeel wordt gerekend op 3 tot 5 procent. Campbell verwacht de impact van de lagere omzet te kunnen compenseren met kostenbesparingen.
De onderneming zei dat het zijn kostenbesparingsprogramma verhoogt van 300 miljoen dollar in boekjaar 2018 naar 450 miljoen dollar in 2020.
Het aandeel Campbell Soup daalde in de voorbeurshandel ruim 5 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 19, 2017 08:06 ET (12:06 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed