Nieuws Buitenland

Bullard twijfelt aan noodzaak Fed renteverhoging in juni

Vrijdag 19 mei 2017 16:08 Inflatie blijft laag volgens voorzitter St. Louis Fed.
(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de Verenigde Staten is sinds maart vertraagd en de inflatie blijft aan de lage kant. Dit zei de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard, vrijdag in een toespraak.
Hoewel de markt er in maart nog van uit ging dat de Federal Reserve de rente bij de komende vergadering in juni verder zou verhogen, is er volgens Bullard sindsdien een omslag in die gedachtegang merkbaar. Volgens hem is het verwachte rentepad van de centrale bank, waarbij er dit jaar nog zeker twee verhogingen worden doorgevoerd, mogelijk te agressief wanneer afgezet tegen recente macro-economische data.
Bullard heeft momenteel geen stemrecht binnen het beleidscomité van de centrale bank. Hij voorspelde eerder al dat de rente dit jaar één keer wordt verhoogd en houdt er verder rekening mee dat de federal funds rate in 2018 en 2019 helemaal niet omhoog gaat.
Kijkend naar de ontwikkeling van de inflatie zei Bullard in zijn toespraak aan de Washington Universiteit in St. Louis dat hij zich geen zorgen maakt over een snelle stijging van de consumentenprijzen, zelfs wanneer de werkloosheid verder daalt tot onder het huidige niveau van 4,4 procent.
"Zelfs wanneer de werkloosheid verder daalt, dan is het effect op de inflatie waarschijnlijk klein", aldus de centraal bankier.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
(c) Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
(END) Dow Jones Newswires
May 19, 2017 10:08 ET (14:08 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed