Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

Vrijdag 19 mei 2017 22:21 Amerikaanse beurzen in herstelmodus.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.
De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent tot 2.381,73 punten, de Dow Jones index won eveneens 0,7 procent op 20.804,84 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 6.083,70 punten.
Wall Street zette vrijdag het herstel voort na de verkoopgolf door de politieke problemen rond de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets had de markt behoefte aan een gezonde correctie en de commotie rond Trump faciliteerde dit. "Het Trump-Rusland-verhaal lijkt af te zwakken, maar het is belangrijk te onthouden dat het wispelturige karakter van Trump ieder moment tot een gloednieuw schandaal kan leiden, terwijl hij op het punt staat aan zijn eerste internationale tour te beginnen", voegde de marktvorser toe.
"Deze week werd de markt overspoeld door politieke risico's, maar het is nog steeds onduidelijk of dit gevolgen zal hebben of een vervolg zal krijgen", aldus marktanalisten Jim Reid en Craig Nicol van Deutsche Bank. "Of deze volatiliteit voortduurt hangt af van wat Comey daadwerkelijk over Trump weet", voegden zij toe.
Portefeuillemanager Diane Jaffee van TCW merkte op dat veel beleggers over het hoofd zien dat bedrijfsinvesteringen in het afgelopen kwartaal flink zijn gegroeid, zelfs na zwakke cijfers over de economische groei. "En dat komt niet door verkiezingsbeloftes", aldus Jaffee.
Volgens Jaffee beginnen de bedrijfswinsten in een "gezond tempo" te groeien en snijden ondernemingen steeds minder vaak in de kosten om de resultaten aan te jagen, waardoor de bedrijfsinvesteringen in de eerste drie maanden van dit jaar met 9,4 procent konden groeien.
Op macro-economisch vlak stond er vandaag in de Verenigde Staten weinig op de agenda. Volgende week krijgen Amerikaanse beleggers inzicht in onder meer de Chicago Fed Index, de nieuwe en bestaande woningverkopen en de handelsbalans over april. Verder wordt uitgekeken naar de bijeenkomst van OPEC-leden en andere grote olieproducerende landen op donderdag. Mogelijk wordt dan duidelijk of de landen de huidige productiebeperkingen in stand willen houden.
De markt lijkt optimistisch gestemd in aanloop naar de bijeenkomst. De juni-future op een vat West Texas Intermediate sloot vrijdag maar liefst 0,98 dollar, of 2,0 procent, hoger op 50,33 dollar. Op weekbasis stegen de olieprijzen met meer dan vijf procent.
Verder geven volgende week onder andere HP Inc, Best Buy en Costco kwartaalcijfers vrij.
De euro/dollar noteerde op 1,1203. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1103 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Applied Materials sloot 0,4 procent hoger, nadat de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdag nabeurs recordresultaten rapporteerde.
Sectorgenoot Ross Stores won 1,9 procent, ook vanwege beter dan verwachte resultaten.
Campbell Soup heeft zijn outlook voor dit jaar aangepast, nadat in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een lagere aangepaste winst op een licht gedaalde omzet werd geboekt. Het aandeel verloor 2,0 procent.
Foot Locker rapporteerde over het eerste kwartaal een nettowinst van 180 miljoen dollar, ofwel 1,36 dollar per aandeel, op een omzet van 2,00 miljard dollar. Analisten rekenden op winst per aandeel van 1,38 dollar per aandeel op een omzet van 2,02 miljard dollar. Het aandeel maakte een koersval van 16,7 procent.
Gap steeg donderdag in de elektronische handel nabeurs nog ruim 4,0 procent, nadat de kledingretailer donderdag laat solide resultaten over het eerste kwartaal publiceerde. Evenwel verdampte een deel van de winst op vrijdag. Het aandeel sloot 3,9 procent lager.
Deere & Company steeg 7,6 procent, nadat de fabrikant van zwaar constructie- en landbouwmaterieel over zijn tweede kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde. Het concern verhoogde tevens de outlook voor het hele boekjaar.
Apple won circa 0,3 procent, na het bericht dat de techgigant in juli naar verwachting 600.000 nieuwe 10,5 inch iPads Pro zal afleveren. Momenteel verscheept Apple circa 500.000 van deze nieuwe iPads.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 19, 2017 16:21 ET (20:21 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed