Nieuws Buitenland

Ryanair boekt hogere winst

Dinsdag 30 mei 2017 08:06 Ierse luchtvaartmaatschappij voorziet ook meer winst voor lopend boekjaar.
Ryanair heeft in het op 31 maart geëindigde gebroken boekjaar meer winst op een eveneens hogere omzet geboekt, en voorziet voor het lopende boekjaar opnieuw een winststijging. Dit maakte de Ierse budgetmaatschappij dinsdag voorbeurs bekend.
De omzet steeg met 2 procent naar ruim 6,6 miljard euro en de nettowinst steeg met 6 procent naar 1,3 miljard euro. Het aantal passagiers van de prijsvechter nam met 13 procent toe tot 120,0 miljoen reizigers en de bezettingsgraad kwam uit op 94 procent.
Ryanair slaagde er in de kosten per eenheid met 11 procent terug te brengen. Exclusief brandstofkosten daalden de kosten per eenheid met 5 procent.
De nettomarge steeg met 1 procentpunt naar 20,0 procent.
"We zijn blij dat we een winststijgingen hebben kunnen realiseren, ondanks moeilijke marktomstandigheden met een serie van veiligheidsincidenten in Europese steden, capaciteitstoename op de Europese markten en een scherpe daling van het Britse pond na de keuze van het Britse volk voor een Brexit", zei CEO Michael O'Leary in een toelichting.
Outlook
Bestuursvoorzitter O'Leary meldde dat de winstgroei mede te danken was aan lagere tarieven. De in passagiers gemeten grootste luchtvaartmaatschappij van Europa voorziet voor het lopende boekjaar een groei van het aantal passagiers met 8 procent tot 130 miljoen reizigers, een verdere daling van de tickerprijzen met 5 tot 7 procent als gevolg van het zwakkere Britse pond en aanhoudende overcapaciteit in Europa.
Ryanair voorziet voor dit jaar een daling van de brandstofrekening met 70 miljoen euro en een stijging van de winst naar 1,40 miljard tot 1,45 miljard euro.(ABM FN-Dow Jones)
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 30, 2017 02:06 ET (06:06 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed