Nieuws Buitenland

Beursblik: ING verlaagt koersdoel VEON licht

Maandag 12 juni 2017 10:23 Koersdoel naar 5,70 dollar.
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel van VEON, dat genoteerd staat in Amsterdam en New York, verlaagd van 5,80 naar 5,70 dollar met een ongewijzigd koopadvies.
Analist Emmanuel Carlier van ING paste de ramingen voor VEON licht neerwaarts aan. Zo verwacht de analist dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor heel 2017 1,7 procent lager zal uitvallen dan eerder gedacht, mede vanwege de zwakker dan voorziene resultaten in Algerije in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook de verwachting voor de operationele vrije kasstroom werd door Carlier neerwaarts bijgesteld. De marktvorser verwacht bovendien hogere spectrumkosten in 2017.
Evenwel merkte Carlier op dat het aandeel laag gewaardeerd blijft, als gevolg van de problemen die VEON in het verleden ondervond. De recente verbeteringen die VEON realiseerde zijn volgens ING echter niet ingeprijsd.
De bank ziet nog veel aanjagers voor het aandeel, waarbij de outlook van VEON voor dit jaar haalbaar oogt. Verder kunnen volgens de bank onder meer synergievoordelen in Italië, belastingbesparingen en toekomstige dividendverhogingen het aandeel van het internet- en telecombedrijf in de kaart spelen.
Neerwaartse risico's noemde Carlier de politieke ontwikkelingen en ongunstige wisselkoersen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 12, 2017 04:23 ET (08:23 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed