Nieuws Buitenland

Franse bodemonderzoeker bankroet

Donderdag 15 juni 2017 09:21 Herstructurering schrapt miljarden aan schulden.
(ABM FN-Dow Jones) De Franse dienstverlener voor de olie-industrie CGG Group heeft woensdag faillissementsbescherming aangevraagd in de Verenigde Staten en Frankrijk, nadat het bedrijf met geldschieters en obligatiehouders overeenkwam dat ongeveer 2 miljard aan schuld uit de boeken zal worden geschrapt. Dit blijkt uit een melding bij een Amerikaanse faillissementsrechtbank.
Volgens de advocate van het bedrijf, een sectorgenoot van het Nederlandse Fugro, was CGG niet langer in staat om aan zijn schulden te voldoen door de langdurige lage prijzen van aardolie en aardgas.
De ruil van schuld voor aandelen was al enige tijd onderwerp van gesprek.
Woensdag werd de schuldenherstructurering onder toezicht van de rechter in Parijs gestart met een 'sauvegarde'-procedure, gevolgd door een procedures voor elf dochterbedrijven bij het Amerikaanse faillissementsgerechtshof in New York.
Volgens de deal zullen obligatiehouders bijna 2 miljard aan schulden in ruil voor het merendeel van de aandelen van een gereorganiseerd CGG, stelde het bedrijf. Het herstructureringsplan vereist dat tot 500 miljoen dollar aan nieuw geld wordt opgehaald met een claimemissie van 125 miljoen dollar en de uitgifte van 375 miljoen dollar aan nieuwe schuld.
De gewone schuldeisers van CGG, die ongeveer 800 miljoen dollar hebben verstrekt, zullen de looptijd van hun leningen verlengen in ruil voor een betaling van 150 miljoen dollar uit de opbrengst van het nieuwe geld. De bestaande aandeelhouders, die mogen meedoen met de claimemissie, zien hun belang gereduceerd tot 4,5 procent van de aandelen van het gereorganiseerde CGG, na voltooiing van de schuldruil, volgens de melding bij het Amerikaanse faillissementsgerecht.
De Compagnie Générale de Géophysique focust op seismisch onderzoek en andere technieken waarmee energiebedrijven olie- en aardgasreserves kunnen opsporen.
De omzet van CGG was in 2016 1,2 miljard dollar, ruim een derde van de 3,4 miljard die het bedrijf in 2012 verdiende voordat de olieprijs inzakte.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 15, 2017 03:21 ET (07:21 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed