Nieuws Buitenland

Activist trekt aan de bel bij warenhuisketen Hudson's Bay

Maandag 19 juni 2017 15:41 Vastgoed zou zwaar ondergewaardeerd zijn.
(ABM FN-Dow Jones) Een activistische belegger zet het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay onder druk om strategische alternatieven te overwegen, waaronder een herontwikkeling van de omvangrijke vastgoedportefeuille. Dit meldde The Wall Street Journal maandag na een kopie van de brief te hebben ingezien.
Investeerder Land & Building Investment Management, dat een belang van 4,3 procent opbouwde, schreef in een brief die maandag zou worden afgeleverd bij het bestuur, dat het vastgoed van Hudson's Bay vier keer zo veel waard is als het aandeel.
"Deze drastisch onderwaardering door de markten is de reden waarom Hudson's Bay alle strategische opties moet overwegen om aandeelhouderswaarde te maximaliseren", schreef oprichter en chief investment officer Jonathan Litt van Land & Buildings.
Hudson's Bay is eigenaar van de gelijknamige Canadese warenhuisketen en van Galeria Kaufhof in Duitsland. Het bedrijf kocht in 2013 het Amerikaanse Saks Fifth Avenue. In Nederland werden vorig jaar winkelpanden van het failliete V&D overgenomen.
De afgelopen maanden daalde het aandeel van Hudson's Bay met 25 procent, nadat pogingen om Macy's en Neiman Marcus Group over te nemen, strandden.
Volgens Litt, die een bekende vastgoedontwikkelaar is, kan Hudson's Bay meer rendement genereren voor aandeelhouders door een aantal van zijn warenhuizen op A-locaties om te vormen tot kantoortorens, hotels of boutiques. Een andere optie is om Hudson's Bay van de beurs te halen, gezien de "bescheiden" marktkapitalisatie van 1,2 miljard dollar, waarvan ongeveer 20 procent bij zogenoemde insiders zit, aldus Litt.
Het pand van vlaggenschip Saks Fifth Avenue zou alleen al meer waar zijn dan de 2,9 miljard dollar die Hudson's Bay betaalde voor dat hele bedrijf.
Het bedrijf wilde nog niet reageren op de brief, maar zei deze te zullen bestuderen en vervolgens met een antwoord te komen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 19, 2017 09:41 ET (13:41 GMT)

Reacties

  • Zo zitten de 'fundamentelen' waarschijnlijk altijd te klooien, dat de verhoudingen niet kloppen… Fijne methode, zeg!..

    Ed 19 juni 2017 18:01:53

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed